Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2016 14:04
Čas čtení 0:00
Miroslav K.

Simpsonovi se pomalu blíží k definitivnímu konci svou 28. sérií. Co přinese?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Žlutá rodinka se vrací, ale její budoucnost je momentálně ve hvězdách. Kdy přijde definitivní konec?

Žlutou rodinku žijící na Evergreen Terrace 742 v malém americkém městečku Springfield můžeme již nyní označit za legendu televizní kreslené/animované tvorby. Vysílají se nepřetržitě od roku 1989 a s počtem 27 sérií jde o nejdéle vysílaný komediální (a i kreslený) projekt v historii. K tomu všemu ale ještě minimálně jeden rok přidají. 25. září má totiž premiéru neuvěřitelná 28. série, která by měla stejně jako ty poslední obsahovat 22 epizod. Asi jste si všimli, že v nadpisu i v řádcích výše to vypadá, jako kdyby tato série měla být poslední pro Simpsonovy. Inu, možné to skutečně je.
 
V roce 2015 Fox oznámil prodloužení seriálu o dvě (27. a 28.) série, ale do dnešního dne neoznámil žádné další prodloužení. Olej do ohně přilil Harry Shearer, originální hlas Neda Flanderse, pana Burnse, ředitele Skinnera, šoféra autobusu Otta či poskoka Smitherse, když před zahájením produkčních prací pro 27. sérii prohlásil, že se odmítá vrátit. Zatímco Shearer tvrdil, že se konečně po čtvrtstoletí chce věnovat i jiné práci, jiné zdroje však tvrdily, že za rozlukou je nevyplacení peněz za merchandising (licencované produkty jako např. hračky či oblečení). Všechno vypadalo tak, že výše zmíněné postavy už opravdu neuvidíme, ale nakonec se vše podařilo v tichosti vyřešit. Shearera jsme tak mohli slyšet v originálním znění i v minulé a i v té následující sérii. Když už jsme u toho dabování, slovenskou verzi jsme si rozebrali v tomto článku. Mnoho zásadních informací do budoucna prozradil i showrunner celého seriálu Al Jean. Ten potvrdil, že momentálně je pro Simpsonovy konečná 28. série, ale spolu se svými kolegy by rád zakončil seriál kulatou 30. sérií. Na samotný závěr této více než čtvrtstoletí trvající pouti bychom se měli dočkat druhého celovečerního filmu.

Simpsonovi se pomalu blíží k definitivnímu konci svou 28. sérií. Co přinese?
Zdroj: FOX Television

Pokud vás zpráva o blížícím se konci zaskočila, ujistíme vás informacemi o tom, co můžeme čekat od nové série. Nejdůležitějším milníkem bude určitě epizoda s pořadovým číslem 600. Ta vychází na čarodějnický speciál Treehouse of Horror XXVII, takže to určitě nebude jen o litrech krve, ale také o oslavě tohoto výjimečného čísla, které v seriálové branži nemá soupeře. Poprvé se žlutá rodinka dočká i hodinové epizody, která by měla být parodií na Velkého Gatsbyho s názvem The Great Phatsby. Jedinému hodinovému dílu mohou konkurovat pouze části Who Shot Mr. Burns? Part 1 & 2, přičemž první ukončovala šestou sérii a druhá otevírala za pár měsíců tu sedmou. Oznámená byla i epizoda inspirována Trump University, které se dočkáme počátkem roku 2017, chybět nebude ani část věnovaná upadajícímu fenoménu Pokemon Go a vrátit by se měla i Glenn Close, hlas Homerovy matky Mony. Ta sice několik sérii zpátky skonala, ale protože víme, že Mona napříč seriálem vždy přicházela a odcházela, její návrat bude určitě rozumně vysvětlen. Gaučové gagy na úvod se v posledních letech staly nadmíru populární a tvůrci slibují, že tak, jako jsme se dočkali Ricka a Mortyho, nyní uvidíme postavy ze seriálů Robot Chicken a Adventure Time.

Simpsonovi se pomalu blíží k definitivnímu konci svou 28. sérií. Co přinese?
Zdroj: FOX Television

Jsme si vědomi, že mnozí z vás dali po 23. sérii seriálu košem a epizody začaly být kvalitou značně nevyrovnané, ale postupně se to určitě změnilo. A když už jsme jednou sledovat začali a dospívali jsme u Simpsonových, asi by nebylo na škodu opět si vyčlenit trošku času a zhlédnout si pár nových epizod. Mnohé opravdu stojí za to. Budete sledovat novou sérii?

Domů
Sdílet
Diskuse