Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2016 15:22
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Na které konzoli tráví hráči v průměru nejvíce času? Podle statistik je výsledek opravdu těsný

TECH
Uložit Uložené

Nové statistiky ukazují, u které herní konzole tráví náruživí hráči nejvíce času. Do které skupiny patříš?

Kolik času denně stráví herní nadšenci hraním na konzoli? Přesně na tuto otázku se rozhodla nalézt odpověď britská společnost GlobalWebIndex, která se svými výsledky před pár dny seznámila i zbytek světa. Pro účel sestavení žebříčku byla uskutečněna rozsáhlá anketa, které se zúčastnilo 17 990 respondentů v rozmezí 16 až 64 let, přičemž v šestici nejčastěji používaných konzolí se bez handheldového zastoupení objevují stroje jak současné, tak i minulé generace.

Jak si můžete všimnout na obrázku přiloženém níže, na šesté příčce se s časem 1 hodina a 34 minut umístili uživatelé deset let staré konzole Wii od Nintenda. Před nimi se na páté pozici objevují hráči na konzoli PlayStation 3 s časem 1 hodina a 55 minut, přičemž v průměru o tři minuty více, tedy 1 hodina a 58 minut, odpověděli uživatelé Xboxu 360, kteří tak zaujímají čtvrté místo. Na řadu tak přichází pomyslný stupínek vítězů, ne nějž se s bronzovou medailí kolem krku postavili vlastníci konzole PlayStation 4, kteří si denně zahrají 2 hodiny a 15 minut. V boji o první místo nakonec rozhodovala doslova každá minutka, přičemž druhé místo nakonec připadlo uživatelům domácí konzole Wii U s časem 2 hodiny a 26 minut a celkovým šampionem žebříčku se stali hráči na Xboxu One, kteří hrají v průměru 2 hodiny a 27 minut denně. Po zohlednění všech odpovědí téměř 18 tisíc respondentů je globálním průměrným časem stráveným hraním na konzoli jen 51 minut, o což se zřejmě zasloužila také kapesní zařízení. Ke které skupině hráčů patříte a kolik času trávíte hraním vy?

Na které konzoli tráví hráči v průměru nejvíce času? Podle statistik je výsledek opravdu těsný
Zdroj: www.globalwebindex.net
Domů
Sdílet
Diskuse