Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2016 14:00
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Noční režim i podpora pro VR headsety. Jaké vylepšení přinese aktualizace na Android 7.1 Nougat?

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Přehled očekávaných softwarových novinek.

Během obrovské mediální akce nám Google naservíroval dvojici nových smartphonů, jež poháněl Android 7.1 Nougat. Podstatné ale je, že tato verze není zatím dostupná pro nikoho jiného než pro potenciální zákazníky, čili budoucí majitele modelu Pixel či Pixel XL. Časem jistě přijde i do Nexusu a smartphonů od jiných výrobců, ale momentálně nikdo neví kdy. Ví se pouze to, co všechno aktualizační balíček asi přinese. Zároveň je třeba poznamenat, že níže uvedené informace nepocházejí přímo z oficiálního zdroje, ale z webu AndroidPolice.

Mezi softwarovými vylepšeními nebude chybět užitečný noční režim, umožňující redukci vyzařování modrého světla, takže pokud máte ve zvyku před spaním hrávat hry nebo navštěvovat sociální sítě, určitě ho oceníte. Stejně tak víme, že verze 7.1 přinese dlouho očekávaný softwarový základ pro kompatibilní hardware, konkrétně VR headsety Daydream View z dílny Googlu. Bez ní by nebylo přítomno uživatelské prostředí, které potřebujeme kvůli pohodlné navigaci ve virtuální realitě. Za zmínku také stojí diskrétní stahování a instalace aktualizací. Pokud systém nějakou dostane, přístroj ji aplikuje během užívání, čili mu už nemusíme dát na pár desítek minut absolutní klid. Týká se to však pouze nadcházejících smartphonů, ne těch současných. Obnovený virtuální asistent internetového giganta, launcher Pixel a další čerstvé funkce zůstanou exkluzivní součástí výbavy modelů Google Pixel.

Uživatelské prostředí VR headsetu Daydream View v Androidu 7.1 Nougat

Noční režim i podpora pro VR headsety. Jaké vylepšení přinese aktualizace na Android 7.1 Nougat?
Zdroj: www.theverge.com

Přehled softwarových novinek v Androidu 7.1 Nougat

  • Noční režim
  • Podpora pro VR headsety Dreamview
  • Diskrétní aktualizace
  • Manuální manažer úložného prostoru
  • Zlepšení dotykového ovládání
  • Nové gesta
  • Inteligentní úložiště (v případě nedostatku místa se automaticky smažou staré fotografie, videa)
Domů
Sdílet
Diskuse