Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2016 18:15
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Indický chlapík vypustil do přírody 285 hadů najednou. Salem se jejich odchytu věnuje už 30 let a práci by neměnil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

K tomuto bychom se nenechali přemluvit.

Jmenuje se Salem Khan, žije v Indii a již desítky let provádí na první pohled nenáročnou práci. Salem pracuje jako odchytávač hadů a do jeho náplně práce patří prostě cestování po vesničkách a městech v okolí, odchyt hadů a jejich následné vypuštění zpět do divočiny. Už asi 30 let se neustále věnuje tomu, co by ostatní zřejmě nedělali ani za hříšně vysoký plat a Salem si dokonce odchyt slizkých živočichů patřičně užívá. Jak sám počítá, za tolik let práce již odchytil, zachránil a vypustil zpět do přírody přes 220 tisíc hadů a ani v nejbližší době se nechystá odejít do důchodu.
 
Ve videu, které si na internetu získalo nečekanou popularitu, se vydal hluboko do lesa, aby tam našel ideální místo na vypuštění asi 285 užovek, kober a zmijí. Aby toho ještě nebylo málo, když hady vysypal z pytle, trochu je poplácal na rozloučenou a pak je nechal svobodně odejít za novým životem, přičemž mu nevadilo ani několik jedinců zaseknutých na jeho kalhotách. Salema obdivujeme za to, co dělá a jak si již někteří v komentářích v jiných médiích všimli, jeho neustálé vypouštění hadů do přírody zaručuje i to, že se jednoho dne opět vrátí do lidských příbytků a Salem nikdy nebude mít nouzi o práci. Kromě toho jsou hadi prospěšní pro indické farmáře, protože zabíjí například malé hlodavce a dokud na nikoho neútočí, pak bychom je i my měli nechat v klidu.

Domů
Sdílet
Diskuse