Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2016 15:55
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple chce s aplikací TV pro iOS a tvOS zjednodušit sledování filmů, seriálů i sportovních zápasů

TECH
Uložit Uložené

Softwarová novinka, která zlepší vaše uživatelské zkušenosti.

Včerejší mediální akce kalifornského giganta nezačala hardwarem, ale softwarem. Ještě před odhalením hlavní hvězdy večera MacBook Pro padlo několik slov o zcela nové aplikaci TV před dvě platformy, která má za úkol sjednotit video obsah z nainstalovaných aplikací od třetích stran do jednoho univerzálního uživatelského prostředí. Princip jejího fungování je maximálně jednoduchý - na základě vložených uživatelských účtů zobrazí po spuštění nabídku na streamování, aniž abychom museli mezi jednotlivými aplikacemi jakkoli pracně přepínat nebo je dokonce instalovat. Pokud bychom měli například předplacenou služby umožňující streamování filmů či seriálů a druhou umožňující streamování sportovních zápasů, tak nabídku obou uvidíme na společném místě. A to samé platí o službách, kde si obsah můžeme rovnou zakoupit.
 
Aplikace TV přijde během prosince na iOS a tvOS, tedy systém, který pohání zařízení Apple TV. Uživatelské prostředí má sestávat z několika hlavních prvků, včetně Watch Now, Library nebo Store, kde najdeme nový obsah. Rovněž se nezapomnělo ani na hlubší integraci virtuálního asistenta Siri poskytující usnadnit její používání. Stačí pouze v blízkosti s nainstalovanou aplikací vyslovit název filmu a požádat o jeho spuštění. TV přijde mezi nás s nadcházejícím aktualizačním balíčkem pro zmíněné operační systémy.

Apple chce s aplikací TV pro iOS a tvOS zjednodušit sledování filmů, seriálů i sportovních zápasů
Zdroj: appleinsider.com
Zpět
Sdílet
Diskuse