Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2016 13:40
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ind v dětství nesprávně vystoupil z vlaku a téměř se navždy ztratil. Najít svůj domov a rodinu mu po desítkách let pomohl Google

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Saroo se s rodinou setkal až po letech procházení satelitních snímků.

Rozsáhlé portfolio služeb společnosti Google může sloužit i na velkolepější věc, než je unáhlené hledání odpovědí na domácí úkol šest minut před zvoněním. Přesvědčilo nás o tom video, které společnost vydala přímo na svém YouTube kanálu. To popisuje příběh Inda jménem Saroo Brierley. Ten jako malý cestoval vlakem, ale omylem vystoupil na nesprávné zastávce. Ocitl se v neznámém městě, ale naštěstí si našel rodinu. Za dobu, během níž byl oddělen se stal úspěšným podnikatelem, technika pokročila, a Google začal představovat nové a nové služby. Právě Google Earth nejvíce ovlivnil jeho život. Dal dohromady všechno, co si pamatoval a začal hledat svůj domov. Na mapě sledoval všechny železniční tratě, nádraží a okolní města. Po třech letech prosezených v noci se mu to konečně podařilo a Saroo se se svou rodinou setkal už jako dospělý muž. A to jen díky službě od Google, která pomáhá každému.

Zpět
Sdílet
Diskuse