Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2016 13:09
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Český internet opět naletěl. Ne, polská policie nezachytila chlapíka na LSD myslícího si, že je tygr

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Další vymyšlená zpráva.

Světový internet momentálně řeší obrovské problémy týkající se toho, jak rychle se po něm dokáží šířit smyšlené zprávy bez jakéhokoli relevantního zdroje. Nebudeme nyní rozebírat to, jak tyto vymyšlené zprávy ovlivňovaly nedávné americké volby, ale dnešní ráno nám nedalo nenapsat něco o tom, jak málo stačí, aby český internet zahltila úplná hloupost. Populární stránky začaly ve velkém sdílet článek o chlapíkovi z českého Liberce, který se trochu nechal unést po užití LSD a měl se nahý promenádovat po lese u polsko-německých hranicích myslíc si, že je tygr. Netušíme, jak může člověk vymyslet podobnou hloupost, ale zpráva se ujala a začaly ji přebírat známé české deníky, rádia i portály.

Pravdou však je, že fotografie v žádném případě nepocházejí od polské policie, jak stránky uvádějí, ale z dalekého amerického státu Virginie, kde se nachází stanice Mountain Lake Biological Station. Mimo jiné spravuje několik kamer rozmístěných po lesích v okolí, a když na konci října odpovědní pracovníci analyzovali získané záběry, narazili i na nahého chlápka. Ten objevil rozmístěné kamery a jednoduše se zabavil tak, že se svlékl a pobíhal kolem objektivů po čtyřech končetinách jako zvíře.


Ani tento článek však nebyl jediným vymyšleným příběhem na našem internetu. Nedávno ním proběhla například další nepravdivá zpráva o velké reformě finského školství, pak se zase české weby uvěřily vymyšlené iniciativě zesnulého miliardáře, který měl ve své rodné obci udělat z každého obyvatele milionáře. Zmínit můžeme i zprávu o tom, jak měla americká televize CNN vysílat pornografii, čehož jsme se chytili konec konců i my, ale okamžitě po provalení nepravdivosti jsme článek doplnili a stáhli z oběhu. Nikdo tedy není dokonalý a v dnešním přesyceném světě není jednoduché identifikovat pravdivé a nepravdivé zprávy, ale slepě sdílet hlouposti od jiných českých či slovenských webů není zrovna ten nejšťastnější návod, jak si fanoušky získat na svou stranu.

Domů
Sdílet
Diskuse