Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2016 12:48
Čas čtení 0:00
Tamara S.

Matthew vyměnil basketbal za mola a díky své vysportované postavě a hezkému obličeji se stal úspěšným modelem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ke slušné kariéře mu pomohla fotografka, která dle modelingového agenta zobrazovala chlapce jako z amerického snu.

Dnes vás seznámíme s fešákem, jehož plavé vlasy, vypracované tělo a oslnivý úsměv upoutaly i modelingový průmysl, dostaly ho na přehlídková mola světoznámých značek a před objektivy uznávaných fotografů. Za jeho úspěchem se skrývá jediná fotografie zveřejněna na Instagram, která zaujala agenta modelingové agentury Wilhelmina Models natolik, až se poprvé ve svém pracovním životě rozhodl zkontaktovat někoho, koho objevil na sociální síti a dokonce mu nabídnout smlouvu dříve, než došlo k jejich osobnímu setkání .

Ke své pěkně rozjeté modelingové kariéře se takovýmto způsobem dostal v současnosti 24letý model Matthew Noszka pocházející z Pittsburghu. Matthew se narodil 27. října 1992 a má polské, irské a německé kořeny, přičemž první z nich tvoří až polovinu jeho genetické výbavy. Před lákavou nabídkou z Wilhelmina studoval na Point Park University s plným stipendiem a ve školním klubu hrával basketbal. Jeho dědeček byl profesionálním hráčem Boston Celtics a Matthew snil o něčem podobném. Kromě toho si přivydělával v restauraci a pracoval ve stavební firmě svého otce, povětšinou za pilou. Takže ano, tento fešák umí i něco udělat. Jako zanícený sportovec, přičemž kromě basketbalu miluje i skateboarding, běh, jízda na kole a motocyklové závody, se dopracoval k pěkné postavě, která ho spolu s jeho výškou 187 centimetrů dostala někam úplně jinam, než původně plánoval.

O modelingu prý nikdy neuvažoval, a když v mailech našel zprávu od agenta Luka Simona, byl přesvědčen o tom, že je to jakýsi vtip. S nečekaným zážitkem se svěřil své matce, která ho ale rychle uvedla do obrazu a jako pravidelná divačka America's Next Top Model ihned věděla, že nabídka od Wilhelmina je nabídkou, která se neodmítá ani v tom nejhorším snu. Matthew byl však na vážkách a mohla za to žádost o zaslání fotografií bez trička. Jak se vyjádřil, připadalo mu to mírně úchylné, a přestože se na jeho Instagramu nacházely i takové fotografie (vždyť koneckonců díky nim se dostal do povědomí), jejich zasílání jinému muži mu přišlo přes limit. K tomuto kroku ho přesvědčil až spoluhráč, který už s modelingem přišel do kontaktu a ujistil ho, že je to normální. Matthew se tak postavil na okraj hřiště, odhodil svůj basketbalový dres a spoluhráči zapózoval na ničím nezajímavých záběrech, tedy kromě sexy kluka.

Už za týden se nacházel ve Wilhelmině v New Yorku, odkud směřoval na casting a další den si vyzkoušel své první profesionální focení s dvojicí modelek. Z něj si odběhl nafotit snímky ve spodním prádle s fotografem Leonardem Corredorem, na kterých se pokoušel přemoci svou stydlivost a vžít se do role profesionálního modela. Už v první týden spolupracoval s Nike, z čehož prý téměř odpadl a následující měsíce to byli Moncler, Moschino, Balmain, Hugo Boss, Calvin Klein, Abercrombie & Fitch, Joe's Jeans s Bellou Hadid, Tom Ford, Astrid Andersen, Jeremy Scott a jiní . Matthew se dokonce objevil i u Ellen DeGeneres, kde vyprávěl o svých nesmělých začátcích. V současnosti žije v New Yorku a na jistý čas přerušil své studium, ale jak se vyjádřil, s trenéry a učiteli se dohodl na studijním a hráčském plánu, který mu umožní plnit si sny v obou oblastech současně.

Domů
Sdílet
Diskuse