Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2016 15:46
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Hasiči museli nejjedovatějšího pavouka planety odchytit v ochranných oblecích. Smrtelný živočich se do Evropy dostal v kontejneru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Práce hasiče nesestává jen z hašení požárů.

Když pracovníci objevili v přepravním kontejneru na severozápadě Německa nebezpečně vyhlížejícího pavouka, raději okamžitě přestali pracovat a zavolali hasiče. I když hasiči nemají s odchytem pavouků mnoho zkušeností, tentokrát jim to dalo skutečně zabrat. Nejenže pavouk do Německa přicestoval z daleké Jižní Ameriky, ale podařilo se ho identifikovat jako takzvaného banánového pavouka či brazilského putovního pavouka, čili vůbec nejjedovatějšího pavouka na celé planetě. Pracovníci tedy byli značně neklidní, ale hasiči si naštěstí navlékli ochranné obleky a pustili se do akce, jejímž cílem mělo být zneškodnění pavouka bez újmy na zdraví.
 
Jed tohoto pavouka dokáže člověka v nejhorším případě i zabít, takže celá akce nebyla vůbec zábavná, protože se každý bál, zda se pavouk nerozhodne zaútočit. Nejlepším možným řešením proto bylo použití hasicího přístroje a oxidu uhličitého v jeho nitru. Hasiči hasicí přístroj vystříkali do kontejneru, kde se pavouk nacházel a tento živočich již obrovskou dávku oxidu uhličitého nevydržel. Naštěstí, i když může být kousnutí tímto pavoukům smrtelné, v současnosti již disponujeme protilátkami schopnými zmírnit reakci organismu a účinek samotného jedu.

Domů
Sdílet
Diskuse