Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2016 11:56
Čas čtení 0:00
Miroslav K.

7. série Game of Thrones bude zatím tou nejepičtější. Jaké informace o osudu postav a velkolepých bitvách unikly?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Mnohé úniky, tuna fotografií kolující internetem, fámy a výplody fanoušků. Co je pravda se dozvíme až během premiéry, ale vše podstatné jsme pro vás shrnuli v článku.

Šestá série Game of Thrones skončila už v červnu a od té doby je drtivá většina fanoušků v očekávání, co přinese ta sedmá. Ti knižní už přestali doufat v oznámení vydání Winds of Winter a pomalu se spíše začínají modlit, aby 68letý George R.R. Martin vůbec stihl svůj epos o Západozemí napsat do své smrti (kromě této knihy ho čeká ještě Dream of Spring). Seriál se už ale ubírá svou vlastní cestou. Do jeho konce nás čeká už jen 13 částí (konkrétně sedm pro 7. sérii a šest pro poslední osmou), přičemž již určitě víte, že té nejbližší se nedočkáme v klasickém termínu, ale o pár měsíců později. Důvod je jasný: zima konečně dorazila. Celou Západozem tak brzy pokryje vrstva sněhu, což znamená, že tvůrci potřebují točit mnohem více scén se sněhem v chladnějších částech zemí. Kde sníh ale není a nikdy nebude, musí dovézt umělý, případně ho dodělat digitálně. Rozhodli jsme se pro vás přichystat velký článek o připravované nadcházející sérii, ale snad vám asi ani nemusíme říkat, že v něm najdete několik desítek spoilerů (některé sice možná ještě neověřené, ale mohou se ukázat jako pravdivé), takže pokud patříte ke skupině fanoušků, kteří poctivě čekají a nechtějí si pokazit zážitek, OKAMŽITĚ tento článek opusťte a raději si přečtěte náš rozhovor s Hodorem na tomto odkazu.

7. série Game of Thrones bude zatím tou nejepičtější. Jaké informace o osudu postav a velkolepých bitvách unikly?
Zdroj: HBO

Na začátek začneme informací, že sedmá série by měla přinést dosud největší středověkou bitvu nejen seriálu, ale pravděpodobně i celé televizní produkce. Laťka je nastavena skutečně vysoko, o což se ve velké míře postaral režisér posledních dvou částí minulé série, Miguel Sapochnik. Ten však tentokrát nebude režírovat ani jeden díl. Jaká bitva by tedy měla překonat Battle of Bastards? Pokud Gamesradar disponuje správným zdrojem, tak nás čeká střet Severu, Tyrellů a Lannisterů. Nepochybně bude ve hře mnoho frakcí, možná dokonce všichni velcí hráči. Potvrdit to nemůžeme, ale řeč je o 500 komparsistech a rovnou 100 koních, přičemž jedním z koordinátorů je i Vlado Furdík (ej kej ej Night King, ale to v tomto případě nehraje žádnou roli). Kompars se rovná tomu z Battle of the Bastards (počty vojáků se vždy mohou navýšit pomocí CGI), ale koňů je o rovných 30 více, takže můžeme čekat slušný nájezd. Tyto dohady potvrzují i ​​tyto fotografie, přičemž na fotce (níže) s Jaimem (Nikolaj Coster-Waldau) a Bronnem (Jerome Flynn) můžeme vidět jeden malý, ale skutečně zajímavý detail. Pokud vám padl do očí meč, máte bod. Jde o meč jeho mrtvého syna Joffreyho.

7. série Game of Thrones bude zatím tou nejepičtější. Jaké informace o osudu postav a velkolepých bitvách unikly?
Zdroj: Rick Zornow

Co se obsazení nových a staronových postav týče, skutečně máme o kom mluvit. Dlouho nebyl pro sedmou sérii potvrzen Iain Glen, herec ztvárňující Joraha Friendzone Mormonta. Ten je momentálně nakažený nemocí, která z něj udělá kamenného muže. Jeho láska a chorobná loajálnost k Daenerys ho však přinutí jednat a hledat lék na tuto zákeřnou nemoc. Odpověď na to, zda se mu ho podaří najít, aby pak mohl stát po jejím boku v Králově přístavišti bychom se tedy měli skutečně dozvědět v sedmé sérii. Další, neméně zajímavou postavou, jejíhož herce bylo možné vidět v Belfastu, je Gendry v podání Joa Dempsieho. Poslední žijící bastard krále Roberta Baratheona vyplul ve třetí sérii na moře za pomoci Davose, protože Melisandra chtěla využít jeho krev na magii. Momentálně jde o jediného žijícího právoplatného následníka trůnu, takže všichni s napětím očekáváme, kam ho vlny odnesly. Doufáme jen, že jeho absence bude rozumně vysvětlena, protože jinak musí mít tenhle chlápek ruce z veslování jako největší sypač z fitka. K celkovému osazenstvu se přidá i Jim Broadbent, držitel Oscara, kterého si mladší generace spojuje s postavou profesora Horace Křiklana. Producenti ještě nechtějí nic o jeho postavě prozrazovat, ale internetové diskuse jsou v plném proudu. My se nejvíce ztotožňujeme s teorií, že tento anglický herec by mohl ztvárnit jednoho z mistrů v Citadele, ne-li i toho nejvyššího. Jde o místo, na které přišel Sam spolu s Gilly na konci série.

7. série Game of Thrones bude zatím tou nejepičtější. Jaké informace o osudu postav a velkolepých bitvách unikly?
Zdroj: pottermore.com

Rovněž se šušká, že došlo k přeobsazení postavy Dickona Tarlyho, Samova bratra, kterého prvotně ztvárnil herec Freddie Stroma. Pro nespecifikované důvody by se měl postavy ujmout Tom Hopper (Merlin, Black Sails). Největším překvapením ale určitě bylo oznámení obsazení bojovníka UFC, Conora McGregora. Ten ztělesní postavu piráta ve flotile Eurony Greyjoye a vlastně by nám vůbec nevadil pěstní souboj s The Mountainem. I když upřímně bychom spíše uvítali bratrovražedný souboj Cleganeů. Aby toho nebylo málo, v Belfastu se na malou chvíli objevil i Jason Momoa, který na začátku seriálu hrál postavu Khalil Droga. Nikdo nedokáže říct, jestli jen šel omrknout staré známé, nebo i natočil nějakou flashbackovou scénu s Daenerys.
 
Co se režisérů týče, 1. a 7. díl má na starosti Jeremy Podeswa, který se postaral o epizodu Unbent, Unbowed, Unbroken z páté řady (jde přesně o „tu“ epizodu se Sans) a The Red Woman ze série šesté. Kromě toho na režisérské stoličce seděl u televizních projektů jako Six Feet Under, Dexter, True Blood, American Horror Story a The Walking Dead. Druhou a třetí epizodu natočí Mark Mylod. Také nejde o žádného nováčka, postaral se o High Sparrow a The Sons of the Harpy (5. série) a No One ze série šesté. 4. a 5. díl sedmé série bude v rukou nováčka Game of Thrones, Matta Shakmana. Zkušenosti má z projektů jako House, Brothers and Sisters, Mad Men, Six Feet Under, Fargo, The Good Wife. Držíme mu palce, aby vše vyšlo podle představ. Zbývá nám šestá epizoda a k ní patří jméno Alan Taylor. Přesně tak, režisér Thor: The Dark World a Terminator: Genysis. My víme, že to není moc povzbudivé, ale zmiňme, že režíroval 9. a 10. díl úvodní série.

7. série Game of Thrones bude zatím tou nejepičtější. Jaké informace o osudu postav a velkolepých bitvách unikly?
Zdroj: HBO

Přecházíme ale do vod tak temných spoilerů, že už si sám začínám uvědomovat, že jsem na úkor tohoto článku přišel o mnoho překvapení. Jednou to přijít muselo a přijde to už teď. Dany a Jon se definitivně setkají, což potvrzuje tato fotografie. Můžeme jen dedukovat, jak jejich setkání dopadne, ale pro fanoušky půjde určitě o nesmírně silný moment celého seriálu, protože Led a Oheň si konečně podají ruce. Jon by se měl ale mimo jiné setkat i s Theón ej kej ej fackovacím panákem celého seriálu a prý to také nebude jen tak bez krve. Co ale vedení HBO pravděpodobně nepotěšilo nejvíce je fakt, že se na internet dostal obsahy všech epizod, které prozrazují více, než by bylo vhodné. O řádek níže vám je postupně rozepíšeme, opět dodám, že čtení je na vlastní riziko.

7. série Game of Thrones bude zatím tou nejepičtější. Jaké informace o osudu postav a velkolepých bitvách unikly?
Zdroj: radiotimes.com
  • 1. epizoda - Whitewalkeři pochodují ke Zdi. Bran jí prochází a setkává se s Eddem. Sansa chce vzít zem těm, kteří Jona zradili a věnovat ji právě těm, kteří mu pomohli. To Jon odmítá, protože nechce, aby synové platili za chyby otců. To nepotěší ani Sans ani Lyan Mormont, ale Jon tím dává najevo, že nebude vládnout Severu tak, jako jeho předchůdci. Na konci epizody Daenerys zakotví na Dragonstone.
  • 2. epizoda - Daenerys předvolává všechny lordy Západozemě. Jon s Davosem se rozhodnou jít, protože potřebují dračí sklo z Dragonstone. Velením na Zimohradě je pověřena Sansa a s ní zde až do konce sezóny zůstávái Duch.
  • 3. epizoda - Jon a Davos dorazí do cíle. Dothrákové jim zabavili loď a na pláži se setkávají s Tyrionem. Ten je zavede za Dany. Zde se konečně seznamují a Matka draků chce, aby Jon poklekl, což rázně odmítá a mluví o temné hrozbě v podobě chodců. Ona mu nevěří, ale přimlouvá se i Tyrion, který se Jona zastává a tvrdí, že není blázen. Davos se snaží zmínit Jonu zmrtvýchvstání, ale ten to nepovažuje za důležité. Dany začne Jona okamžitě respektovat. Bran přichází na Zimohrad, Meera se vrací domů.
  • 4. epizoda - Arya přichází na Zimohrad.
  • 5. epizoda - Sam a Gilly s dítětem opouštějí Staré město a směřují na Zimohrad. Jorah se na Dragonstone opět setkává s Daenerys. Jon se díky krkavci dozvídá, že jeho sourozenci jsou na Zimohradě. Jaime, Bronn, Tyrion a Davos mají tajnou schůzku, kde je Tyrion přesvědčuje, aby se s Dany vzdali, což jeho bratr nebere v úvahu. Davos objevuje v Králově přístavišti Gendryho, který si přivydělává jako výrobce zbraní.
  • 6. epizoda - Skupinka ve složení Jon, Hound, Berik, Thoros, Tormund, Jorah a Gendry se na lodi vydává na Východní hlídku, přičemž se jim podaří zajmout nemrtvého. Hned na to jsou ale napadeni armádou Nočního krále (Furďo hell yea) včetně nemrtvého ledního medvěda, který zabije Thorose. Jsou obklíčení na ostrově u zamrzlého jezera, když přilétá Daenerys s draky a většinu z nich odnáší do bezpečí. Jon ale zůstává a už je skoro mrtvý, když ho zachraňuje Benjen a na koni ho posílá do bezpečí. Jak se polomrtvý Jon ohlédne směrem na bojiště, vidí, jak jeho strýce obklopila halda walkerů. Viserion, jeden z draků, umírá a povstává jako sluha Nočního krále.
  • 7. epizoda - Sansa odsuzuje Malíčka k smrti, což Arya s radostí provede. Cersei se probouzí v krvavé posteli - potratila. Sam a Bran dají dohromady pravdu o Jonově dědictví. Je Targaryen a jeho jméno je Aegon. Jon se na lodi poprvé vyspí s Daenerys. Na konci epizody je zničena Zeď, Noční král naň zaútočí s Viserionem, který nyní chrlí modrý oheň.
7. série Game of Thrones bude zatím tou nejepičtější. Jaké informace o osudu postav a velkolepých bitvách unikly?
Zdroj: HBO

Mnohé postavy, které s námi byly opravdu dlouho tedy definitivně zemřou, ale stále se naskýtají otázky ohledně těhotenství Sansy a Hodorova zmrtvýchvstání. Mně osobně by rozhodně záběr na něj někde u padající Zdi vyvolal pořádně husí kůži. Jsme si vědomi, že nás pravděpodobně momentálně nenávidíte za to, co jste se dočetli, ale nezapomínejte, že my jsme vás varovali! Co si o tom všem myslíte? Jaký je váš názor? Těšíte se na sedmou sérii? Diskuse je jen a jen vaše.

Domů
Sdílet
Diskuse