Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2017 10:52
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Finská špička se vrací na scénu s novým telefonem. Nokia 6 má Android 7.0, obrovský displej i 16MPx foťák

TECH ČÍNA
Uložit Uložené

Má to ale jeden háček.

Když Microsoft převzal pod svá křídla značnou část společnosti Nokia, bylo otázkou, jaká ji čeká budoucnost. Později začaly vycházet na světlo světa informace, které naznačovaly, že ji po uplynutí podmínek vyplývajících ze slavné akvizice přece jen čeká znovuzrození. Jestli hvězdné, nevíme, ale s jejím čerstvým počinem určitě ne. V těchto dnech oficiálně odhalený Android smartphone Nokia 6 je prvním produktem nového majitele legendární finské značky. Ano, jde o finskou společnost HMD Global, která se však rozhodla zvláštní low-end model přinést pouze na čínský spotřebitelský trh. Proč ale zvláštní?

Technické specifikace novinky Nokia 6 se skládají ze slabšího hardwaru, což se ale netýká operační paměti RAM, protože ta má až 4 GB kapacitu. V útrobách tiká Snapdragon 430 a rozlišení displeje dosahuje sice méně jemné, ale na druhou stranu alespoň šetrné HD. Mnohé potěší přítomnost nejnovější verze operačního systému Android, čili 7.0 Nougat, která disponuje asi všem důležitým od vyladěného uživatelského prostředí až po pestrou funkcionalitu. 16 a ani 8megapixelový fotoaparát nepředstavují nic výjimečného, dnes je nabízí docela slušné množství levných low-end smartphonů z Číny. Na obrázku níže si můžeme všimnout i hardwarového domovského tlačítka, včetně dvou kapacitních, přičemž displej dostal 5,5palcovou úhlopříčku. Zadní stranu konstrukce s největší pravděpodobností tvoří hliník a matný povrch.

Doporučeno
Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce 23. ledna 2023 8:30

Jak bylo zmíněno, Nokia 6 se objeví ze strategických důvodů pouze na pultech čínských obchodů. Řeč je ale pouze o oficiální distribuci, takže pokud ho inženýři vybaví LTE kapacitami, které jsou nezbytné pro plnohodnotné fungování v sítích evropských operátorů, bez jakýchkoliv pochyb si najde cestu i do našich končin. Za zhruba 250 dolarů (~6 500 Kč) tak dostaneme překvapivě elegantní design s 2.5D ochranným sklem, ikonické logo a opravdu špičkový kus softwaru. Prodej začne počátkem roku 2017, takže někdy v nejbližších týdnech. Uvidíme, co ještě přinese blízká budoucnost, ale další kvalitní vlajková loď by se rozhodně hodila.

Finská špička se vrací na scénu s novým telefonem. Nokia 6 má Android 7.0, obrovský displej i 16MPx foťák
Zdroj: www.engadget.com
Domů
Sdílet
Diskuse