Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2017 13:39
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Krásná Korejka spojuje tanec s jízdou na longboardu. V minisukních či kraťasech se na ni lidé nedokáží vynadívat

REFRESHER
Uložit Uložené

A to začala jezdit teprve před třemi lety.

Běžný Evropan většinou zná kultury různých asijských zemí pouze z dokumentárních filmů, článků na internetu či poznatků ještě ze školy. Japonci, Korejci či Číňané nás často dokáží překvapit novými a bizarními událostmi, předměty nebo styly a když se už tedy seznámíš například s hudebním stylem K-pop, pak zjistíš, že v Koreji téměř všichni hovoří i o mladé a krásné slečně jménem Ko Hyojoo.

Krásná Korejka spojuje tanec s jízdou na longboardu. V minisukních či kraťasech se na ni lidé nedokáží vynadívat
Zdroj: Jay Ahn/Hypebae

Je více než pravděpodobné, že si o Ko Hyojoo ještě nikdy v životě neslyšel, ale to je docela škoda, protože u této Korejky je skutečně na co se dívat. Nenarážíme přitom výlučně na její příjemný vzhled a hřejivý úsměv, ale také na to, čemu se již několik měsíců věnuje. Ko se v průběhu minulého roku stala jakousi korejskou ikonou spojenou s longboardingem. Předpokládáme, že víš, co je longboard, ale pokud ti tento trend unikl, pak ti rádi prozradíme, že jde o prodloužený skateboard s několika dalšími změnami, který si rychle oblíbili zejména teenageři v Kalifornii a postupně i v dalších zemích. Longboardování se tlačilo do popředí již několik dlouhých let a díky zvětšující se popularitě na něj narazila i Ko. Stačilo jí pouze jediné video, aby v ní tento sport vzbudil zájem a zanedlouho už stála ve specializovaném obchodě s deskami, aby si jeden longboard pořídila i pro sebe. Jak sama říká, celá longboardová mánie u ní začala teprve zhruba před třemi lety, a tak se stále nepovažuje za profesionálku, avšak její osobitý styl z ní udělal hvězdu doma v Jižní Koreji a postupně se dostává do popředí i v jiných koutech světa. Impuls koupit si longboard přitom přišel kvůli tomu, že ji už nebavilo pracovat na vývoji komunikační aplikace Line, a tak zoufale toužila po nějaké změně ve svém životě a získání nového hobby.

V čem tedy spočívá neobvyklý styl longboardování, který si Ko vymyslela? Sympatická Korejka se rozhodla zkombinovat jízdu na longboardu s tanečními kroky a i když to zpočátku nebylo vůbec jednoduché, po čase dotáhla svůj styl do dokonalosti a začala své ježdění dokonce i natáčet. Přestupování z nohy na nohu, různé otočky a triky se svým longboardem zanedlouho zaujaly lidí v jejím okolí a Ko si uvědomila, že by svým longboardovaním mohla dosáhnout celkem slušné míry popularity. Bezpochyby jí v tom pomohl i styl oblečení, který na sobě během ježdění má, protože přitažlivá slečna na longboardu oblečená v kratičkých kraťasech, minisukních či legínách, to se nejenže tak často nevidí, ale ještě k tomu se na to i výborně dívá. Krásná Korejka tedy kombinuje svoji skvělou postavu s osobitým stylem ježdění a oblékání, který způsobil to, že její sláva začala přesahovat hranice Jižní Koreje.
 
Zlomový moment přišel tehdy, když jedno z jejích videí sdílel na svých sociálních sítích známý korejský raper Kero One. V pozadí jejího ježdění na longboardu hrála právě jeho hip-hopová skladba a video na internetu vybuchlo. Získalo desítky milionů zhlédnutí a ze dne na den se z prakticky neznámé Ko tančící na longboardu stala korejská hvězdička. Z celého světa jí najednou přicházely pozvánky, aby si přišla zajezdit s různými uskupeními a obrovský zájem se hrnul i ze strany médií.

Jeden z nejnovějších rozhovorů poskytla Ko americkému portálu Hypebae, kde se o ní mohli lidé dozvědět hned několik věcí. Ko stále pracuje v Koreji a longboardingu se tedy nevěnuje na plný úvazek. Nejvíce ze svého stylu miluje podkolenky, které ji dokáží nejlépe ochránit před tím, aby si příliš nesedřela nohy při ježdění a ještě i dobře vypadají. Objevila se také ve videoklipu hudební skupiny Far East Movement a velmi ji potěšila možnost přijet si zajezdit po Los Angeles, protože se jí prý nejraději jezdí v blízkosti pláže. Na závěr slíbila, že v roce 2017 o ní uslyšíme ještě víc a při pohledu na její taneční kreace ve videích to je jen a jen dobrým znamením.

Domů
Sdílet
Diskuse