Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2017 17:42
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Důchodci ukrývali marihuanovou laboratoř s produktem za více než 27 milionů korun v kupce sena. Jeden z nich dokonce trpí rakovinou

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Ani věk je v byznysu s marihuanou nezastavil.

Většina z nás nepohrdla seriálem s názvem Breaking Bad, ve kterém si Bryan Cranston střihl roli učitele chemie trpícího rakovinou, který se kvůli tomu vydá do drogového byznysu. I když Heisenberg produkoval modrý metamfetamin, zdá se, že ve Spojeném království získal v posledních letech slušnou konkurenci, a to nejen v oblasti profitu, ale i co se týče věku. Policejní razie se sice odehrála už loni, jenže zajímavé fotografie z romantické farmy v britské přírodě se dostaly na světlo světa teprve nedávno a zachycují to, jak tři starší muži proměnili část farmy na profesionální továrnu na marihuanu.

Prvním pěstitelem byl 64letý Raymond Nicholls, druhým 63letý Ian Locke a třetím 51letý Martin Young, přičemž tito tři muži měli podle zjištění vyšetřovatelů pracovat pod vedením neznámého drogového gangu. Nepěstovali tedy marihuanu jen sami pro sebe, ale dále ji distribuovali přes své kontakty, aby na ní pak vydělali statisíce. Na farmu se postupně přestěhovali všichni tři a určitě bys netušil, kam své profesionální pěstitelské místečko umístili. Ukryli ho před očima nepovolaných svědků do kupy slámy, takže pokud bys neměl k dispozici traktor, jen velmi těžko by ses dostal ke vstupním dveřím do pěstební laboratoře.
 
Fotografie z jeho nitra naznačují, že to měli tři chlápci pevně pod kontrolou a díky jejich drogové operaci k nim peníze jen tak proudily. Při první razii se policistům podařilo objevit marihuanu v hodnotě přes 13,5 milionu korun a společně s vybavením a dalším podnikatelským potenciálem se částka vyšplhala až na více než 27 milionů korun, takže naši dva důchodci a jejich mladšími kumpány měli marihuanový byznys výborně rozjetý. Všichni tři se nakonec ke všemu přiznali a Ian s Martinem už i byli odsouzeni na 2, respektive 3 roky vězení, zatímco Raymond byl z vazby propuštěn na kauci kvůli zdravotním problémům, protože má trpět rakovinou. I on si zřejmě půjde posedět za mříže, pokud mu to zdravotní stav bude dovolovat a nakonec je třeba uznat, že tři postarší pánové měli svou drogovou operaci promyšlenou lépe, než většina mladších pěstitelů.

Domů
Sdílet
Diskuse