Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2017 v 17:38
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Když Slováci poprvé navštíví Prahu. Dají si tradiční vepřo-knedlo-zelo burger, nechápou orloj a dělají si srandu z Čechů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na účet naší nátury se lze vždycky dobře pobavit.

Dlouhá léta jsme byli s našimi bratry Slováky spojení do jednoho státu, kde jsme si společně žili v míru a měli se navzájem rádi. Po rozdělení a vzniku samostatných států se naše cesty rozešly a není ničím výjimečným, když se mezi námi vytváří jazykové či kulturní bariéry. Množství Slováků ještě nikdy nebylo v Praze, i když dnes již existuje dostatek dopravních spojení do stověžatého hlavního města České republiky, a tak se Matěj Zrebný s Lukášem Frlajsem rozhodli posvítit si na to, jak se běžní Slováci chovají při první návštěvě Prahy. Samozřejmostí musí být suvenýry podporující Česko, zmatek v metru, které bys na Slovensku hledal jen velmi těžko, ale i zoufalé pokusy o mluvení českým jazykem. A pokud si z Čechů trochu nepoutahuješ, pak prý nejsi Slovák.

Domů
Sdílet
Diskuse