Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2017 12:10
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Američané zadrželi muže, který spával s 20 miliony dolarů pod matrací. Byl součástí podvodů za miliardy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ne každý spí s takovým pokladem v posteli.

Vyšetřovatelům v americkém státě Massachusetts se podařil úlovek, o kterém se bude ještě dlouhém vyprávět. Provedli razii v apartmánu Brazilce Clebera Roche podezřelého z účasti na pyramidové schématu točícím se kolem společnosti TelexFree a po prohlídce obytných prostor nakonec narazili na vyšší částku peněz ukrytou přímo v posteli podezřelého. Brazilec měl působit jako kurýr v případě, při kterém se zakladatel dnes již zbankrotované společnosti TelexFree rozhodl ilegálně dostat 40 milionů přes zahraniční účty až do Brazílie, kam odletěl poté, co se provalilo, že jeho společnost funguje jako obyčejná pyramidová hra a namísto zisku z produktů jen vytahuje peníze ze samotných lidí. Naivní lidé se přihlašovali a platili vstupní poplatky za to, že se mohli stát promotéry produktů TelexFree a při každém prodeji získávat procenta ze zisku.
 
Zadržený Rocha tedy na pokyn zakladatele TelexFree Carlose Wanzelera přiletěl do Spojených států amerických, odkud měl postupně odnést několik milionů dolarů, což se mu už nepodaří, protože až 20 z nich bylo nalezeno pod jeho matrací. Společnost TelexFree při vyhlašování bankrotu dlužila svým zákazníkům celkem až 5 miliard amerických dolarů a je už jen na soudech, jak celý případ dopadne.

Američané zadrželi muže, který spával s 20 miliony dolarů pod matrací. Byl součástí podvodů za miliardy
Zdroj: US Attorney's Office
Domů
Sdílet
Diskuse