Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2017 17:29
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Nový koncept iPhonu 8 ti vyrazí dech. Smartphone nemá téměř žádné rámečky a výbava zahrnuje i Touch Bar

TECH
Uložit Uložené

Kdyby se v Apple inspirovali, rozhodně by nic nezkazili.

Spekulace o pravděpodobné výbavě nebo designu se spojují s každým nepředstaveným high-end smartphonem. Ani jeden model však nedokáže, tedy až na jednu výjimku, poutat pozornost celých 12 měsíců. Důvěryhodné úniky fotek či technických specifikací přicházejí většinou pár týdnů před dnem D, do té doby je buď úplně ticho nebo se čas od času objeví něco, co vůbec nikoho nezajímá. Tou výjimkou je samozřejmě iPhone od Applu. A protože letos slaví 10. narozeniny, tak to o nadcházející generaci, která spatří světlo světa až v září, platí obzvlášť. Není proto asi ani žádným překvapením, že se s netrpělivě očekávanou osmičkou spojují skutečně nadstandardní očekávání. Kalifornský výrobce musí přece konečně přinést modernější vizuální zpracování, na což měl poslední tři roky času dost. V opačném případě ho může velmi rychle zválcovat po inovační stránce dynamičtější konkurence z Asie. Jak by ale měl další iOS počin vypadat, aby dokázal zaznamenat obrovský úspěch a ovlivnit déle trvající pokles prodejů

Jednou z možností by mohlo být provedení, jaké najdete na videu níže. Tento lákavě vypadající koncept smartphonu iPhone 8 vyniká špičkovým poměrem mezi displejem a tělem, čehož si lze všimnout na opravdu tenkých rámečcích jak po bocích, tak i ve vrchní části konstrukce. Pod displejem je zase umístěn takzvaný Touch Bar, který mnozí znají z nových laptopů s nakousnutým jablíčkem. Druhý dotykový panel by tak sloužil na samostatné zobrazování, například rychlých nastavení při používání aplikace s nezbytnou podporou od vývojářů. Otázkou ale je, jak se podobné konstrukčně provedení bez rámečků uchytí v praxi, protože několik recenzí čínského Xiaomi Mi MIX jeho praktickou stránku příliš nechválilo. Pokud si však Apple dá záležet, dokáže se šikovně vyhnout známým chybám konkurenčních výrobců. Stačí pouze doladit několik drobností a netřeba příliš ubírat z ergonomie na úkor futuristického designu.

Co bys řekl na to, kdyby tak iPhone 8 opravdu vypadal?

Domů
Sdílet
Diskuse