Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2017 13:55
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Stařečka dojala hodnota jeho Rolexek ze 60. let. Doufal, že dostane aspoň 1 500 dolarů, ale suma byla mnohem vyšší

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Celé ty roky si nechával i originální balení.

Prohlídka sklepa či podkroví může skončit i nálezem starého předmětu, který by z tebe dnes udělal bohatého člověka. Stařík z následujícího videa se vydal zkusit štěstí do show Antique Roadshow, kde se odborníci ochotně podívají na tvé starožitnosti a řeknou ti jejich přibližnou současnou hodnotu. Chlapík tedy z domu vzal své hodinky značky Rolex GMT Master Model z roku 1960 a věřil, že by se dnes daly prodat alespoň za 1 500 dolarů. Stařík měl všechny dokumenty o koupi, protože si hodinky donesl před více než 50 lety z Německa, kde byl vyslán jako voják, a tehdy ho stály 120 dolarů. Je na nich vidět jasné opotřebení, takže v žádném případě nejde o napodobeninu, a pokud bychom tehdejší cenu přepočítali i s přihlédnutím k inflaci, hodinky by ho dnes stály kolem 900 dolarů.

Za hodinky v 60. letech minulého století dal svou celoměsíční výplatu a staly se jeho životním talismanem, jenže v poslední době je už ani nenosil a raději je držel v originální krabici i se všemi papíry a příslušenstvím. I díky tomu mu odborník vyrazil dech, když jeho Rolexky ohodnotil na 65 až 75 tisíc dolarů, což z nich za půlstoletí udělalo docela dobrou investici. Není známo, zda se stařík nakonec hodinky rozhodl prodat a video je staré několik měsíců, jenže do středu zájmu se dostalo až v posledních dnech a při pohledu na reakci tohoto chlapíka určitě pochopíš proč.

Domů
Sdílet
Diskuse