Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2017 16:04
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Malí chlapci v jihlavské zoo ukamenovali a ukopali plameňáka k smrti. Po zadržení prý neprojevili ani kousek lítosti

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Ve věku pět, šest a osm let neváhali usmrtit nevinného plameňáka.

Lidstvo vkládá naději do mladé generace, která by mohla posouvat hranice v naší společnosti ještě dále, avšak ohavný případ z jedné z našich zoologických zahrad svědčí spíše o opaku. Přímo v jihlavské zoologické zahradě se třem malým chlapcům ve věku pět, šest a osm let podařilo proniknout do prostoru, ve kterém přečkávají zimu vzácní plameňáci a místo toho, aby se kochali neobvyklými opeřenci, vzali do rukou kameny a začali je házet na bezbranné zvíře, čímž ho nakonec usmrtili.
 
Kromě kamenů si pomáhali i kopanci a po smrti prvního plameňáka uštědřili pár kopanců i dalšímu zvířeti, jenže to přežilo a momentálně je v péči veterinářů. Hodnota jednoho plameňáka se přitom podle zoologa Jana Vašák pohybuje kolem 54 tisíc korun, ale v tomto případě nešlo o finanční újmu. Kluci po svém ohavném činu z místa činu utekli, ale naštěstí se dva z nich podařilo chytit, avšak zpočátku odmítali jakkoli spolupracovat a na jejich tvářích bys těžko hledal lítost či výčitky svědomí z činu, kterého se právě dopustili. Na místo byli přivoláni policisté a a jak informoval portál Blesk.cz, je možné, že se české úřady blíže podívají i na rodiče všech kluků.

Domů
Sdílet
Diskuse