Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2017 v 21:21
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Call of Duty vypadá díky zasazení do druhé světové lépe než kdy předtím. Užijte si krvavé záběry plné krutosti ve velkolepém traileru

TECH
Uložit Uložené

Cal of Duty WWII je hra, kterou bude chtít vyzkoušet všichni fanouškové her z druhé světové války.

Call of Duty: WWII je hrou, na kterou jsme čekali dlouho. Sice nám DICE přineslo úžasný Battlefield 1 s jedním z nejpodařenějších multiplayerů v FPS válečném žánru, druhá světová je pořád druhá světová. Hlavně co se singleplayeru týče. Pevně věříme, že to nebude dalších 6 nascriptovaných hodin s jakýmsi záporákem hraným hollywoodskou hvězdou (i když se ve hře objeví Josh Duhamel). S největší pravděpodobností se skutečně něčeho takového obávat nemusíme. Čeká nás mnoho bojišť druhé světové. Potvrzený je Den D, útok na Paříž, operace Cobra a další. Nudit se rozhodně nebudeme, ale musíme vás upozornit na to, že si za německého vojáka určitě nezahrajeme. Pokud se oddělíme od americké pěchotní jednotky, budeme hrát jen za Spojence a také se podíváme pouze na západní frontu. Na druhé straně se podíváme i na ženy se zbraněmi v rukou, vše však bude historicky přesné.

Studio Sledgehammer Games totiž na historickou přesnost dbá jako na klasický herní aspekt a dušuje se, že to při hraní pocítíme. I proto zmizí autoheal (chvála Bohu). Uzdravovat vás budou medici se svými lékárničkami. V multiplayeru však už bude autoheal přítomen, což schvalujeme asi všichni, že? Zatímco se na východní frontu v singleplayeru nepodíváme, v multiplayeru ano. Můžeme očekávat okolí Ruska a údajně i Severní Afriku. Co se zombie módu týká, ten by měl nabídnout vlastní příběh založený na skutečných událostech, kdy se němečtí vůdci snažili zachránit Třetí Říši před úplnou porážkou, ale namísto dokonalé armády vytvořili něco zcela jiného. Vývojáři popsali jejich zombíky jako křížence zombies a Dead Space.

V ději se vžijeme do kůže 19letého Ronalda "Reda" Danielse, který chtěl sloužit své vlasti, a tak se přihlásil do boje proti tyranii. Vývojáři se chtěli zaměřit na silný příběh o jednotce, v níž se vojáci spřátelili, a proto neuvidíme všechny velké bojiště druhé světové, ale jen ty, které Red se svou jednotkou navštíví během cesty z Normandie přes Paříž až do Německa. Druhou světovou tedy prožijeme v letech 1944 až 1945. Můžeme se těšit na autentické a brutální vyobrazení tohoto období. Autoři doufají, že si jejich hru zahrají zejména mladé generace, kterým chtějí tento gigantický konflikt představit a zároveň všem generacím připomenout, jaké hrůzy se během něj děly na denním pořádku. Dotkneme se i témat účasti žen ve válce a rasismu.

Přejít můžeme k multiplayeru, ve kterém si zahrajeme i za ženy a mapy budou rozmístěny na hned několika světadílech. Počítat můžeme snad se všemi ikonickými zbraněmi, dokonce s plamenometem a jinými speciálními gadgety. Bohužel (pro mě a podobně smýšlející lidí) jsou přítomny i odměny za killstreaky. Fanoušci série dobře vědí, o čem mluvím. Pro ty ostatní: jde o odměnu za to, že zabijete za jeden život jistý počet nepřátel. V jednom z videí níže si tak můžete všimnout krátký nálet letadla s kulometem. Gameplay jinak vypadá velmi zábavně, až na neustále vyskakující emblémy. Za zabití jednoho či dvou nepřátel se v horní části obrazovky začne ukazovat xy stuh o tom, že jste něco dokázali. Při banálnosti, za jaké se hráčům dávají, ale v mých očích ztrácejí smysl (na konci kola jich budete mít 100 a určitě je nebudete studovat) a navíc působí mírně rušivě. Jinak ale podle gameplaye z multiplayeru není moc co vytknout a můžeme se tak těšit na návrat druhé světové v celé její kráse, respektive hrůze.


Dosud používaný systém Class nahradí Divize. Máme tu Airborne (tichý a rychlý), Mountain (snipeři a odstřelování), Infantry (hrot útoku), Armored (nejtěžší palebná síla) a Expeditionary Force (hořlaviny a zápalné projektily). Každá Divize/třída bude mít své vlastní zbraně a vybavení. Více se o hře dozvíme později. Samozřejmostí je i Season Pass a dražší edice hry. Call of Duty: WWII vychází 3. listopadu 2017 pro PC, Xbox One a PS4. Jak se vám zatím zamlouvá návrat do druhé světové po téměř 9 letech?

Domů
Sdílet
Diskuse