Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2017 23:15
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 8 se asi opozdí, Apple prý má dodavatelské problémy. V kuloárech se šušká až o začátku roku 2018

TECH
Uložit Uložené

Tak toto by mohlo bolet.

Věc, kterou by během roku, kdy iPhone čeká oslava desátého výročí, nečekal ani ten největší fanoušek Androidu, bude zřejmě realitou. Po internetu se začala šířit panika, protože může kvůli dodavatelskému řetězci nastat až několikaměsíční přesunutí představení netrpělivě očekávaného iPhonu 8. A důvod?
 
Někteří dodavatelé kalifornského jablíčka mají mít problémy s nedostatkem klíčových komponentů, přičemž slovo padlo i o technických komplikacích přímo z výroby a montáže. Přechod na zaoblené OLED displeje bez rámečků není procházka růžovou zahradou a podle čerstvých spekulací z kuloárů to nyní pocítil i slabě připravený dodavatelský řetězec výrobce spotřební elektroniky z USA.

Informace o možném zpoždění se během posledních hodin objevily na několika top webech, a to včetně The Verge či BusinessInsider. Téměř všechny ale citují analytiky z Deutsche Bank, kteří odhadují, že osmička letos na pulty obchodů nedorazí. Vše prý přesunou na začátek toho dalšího. O podobných změnách zavedené zářijové tradice jsme však mohli slyšet ještě v polovině dubna, kdy o nich psal Bloomberg nebo na začátku března, kdy je zase zmínil japonský web Macotakara.

Bylo by něco takového možné?

Samozřejmě, ale pochybuji, že tak zkušená společnost udělala až tak fatální chybu. Zejména v době, kdy záleží na každém jednom dni. Konkurenční souboj začal v roce 2017 nabírat na obrátkách, za což může jak neustále rostoucí množství drzé konkurence, tak i stále odvážnější vizuálně inovace.
 
Pokud by představení přece jen přesunuli na leden nebo únor, existuje zde nemalá šance, že Apple ztratí docela slušné množství loajálních fanoušků, kteří očekávají iPhone 8 s neskutečně obrovským nadšením. Chybí jim totiž pořádná změna zastaralého průmyslového designu a řada technologických inovací, jako je například rychlé či bezdrátové nabíjení baterie. A nejvíce to pocítí Samsung, protože nedávno představený hi-tech smartphone Galaxy S8 v takovém případě sklidí možná neočekávané úspěchy.


Domů
Sdílet
Diskuse