Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2017 10:50
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

HTC U11 má nejlepší foťák ze všech smartphonů. Nepřekonal ho Galaxy S8, iPhone 7 ani Google Pixel

TECH
Uložit Uložené

Palec nahoru.

Od představení nejnovějšího počinu z dílny internetového giganta nespatřil světlo světa žádný jiný model, který by ho dokázal v kvalitě pořízených záběrů překonat. Tedy až dodnes, protože ještě čerstvá novinka pod označením U11 od tchajwanské společnosti High Tech Computer s tím nemá absolutně žádný problém. Její fotoaparát dostal od odborníků z webu DxOMark dechberovcích 90 bodů, což je přesně o bod více, než měl poslední šampion Google Pixel.

HTC U11 ale nevyniká pouze ve špičkové foto výbavě. Za zmínku také stojí elegantně provedená konstrukce s pořádně lesklým povrchem ze dvou kusů odolného 3D skla a oblými křivkami, zvýšená odolnost nejen vůči vodě, nadstandardní zvukový vstup se 4 mikrofony i výstup ve vysokém rozlišení nebo speciální ovládací gesta, které nazvali Edge Sense.

Edge Sense nabízí netradiční způsob ovládání smartphonu prostřednictvím stlačování boků prémiové konstrukce, kde by měly být zabudovány senzory schopné rozpoznávat tlak dotyku. Pokud ho tedy při držení trošku stlačíme, aktivuje se nám určitá funkce nebo zapne uživatelem vybraná aplikace (fotoaparát, Facebook aj.), a to bez jediné dotykové interakce s displejem. Vše bude záležet už jen na tom, na jaká místa konstrukce si specifickou akci nastavíme.

Co se týče předního či zadního fotoaparátu, HTC U11 obdarovali opravdu pokročilým mobilním softwarem a hardwarem. Rozlišení toho zadního dosahuje již víceméně tradičních 12 megapixelů, clonové číslo je f/1,7; pixely mají velikost 1,4 mikronu a v sestavě nechybí ani optická stabilizace obrazu. Dobře, technické specifikace už známe, co však ta kvalita? Ostřílený web DxOMark v tom má jasno – nic lepšího v obchodech prý momentálně nenajdete.

A cena? Jak jsme si u produktů nesoucí značku HTC zvykli, potenciální zájemci si opět musí připravit tak trošku větší obnos peněz, protože si prodejci budou ptát až kolem 20 tisíc korun. Dostupnost je hlášena na červen, ale některé země dostanou příležitost už v květnu.

Technické specifikace HTC U11

  • 5,5palcový Super LCD 5 displej v Quad HD rozlišení
  • sklo Gorilla Glass 5
  • chipset Snapdragon 835
  • 12 MPx zadní foťák (f/1,7, OIS)
  • 16 MPx přední foťák
  • 4 GB RAM
  • 64 GB úložiště + microSD
  • 3 000 mAh + rychlé nabíjení Quick Charge 3
  • Android 7,1 Nougat + nástavba Sense
  • certifikace IP67
Domů
Sdílet
Diskuse