Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2017 18:09
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Žena 30 let vychovávala nesprávné dítě, zatímco její dcera vyrůstala s vrahem. Děvčátka zaměnili krátce po porodu ještě v nemocnici

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Záměna, jakou by nechtěla zažít žádná matka.

Mnohé příběhy o zaměněných miminkách v porodnicích se dostaly i na filmové plátno, ale jeden z těch pravdivých a nejhorších prožívala posledních 30 let Ruska Zoja Tuganova. Ještě v roce 1987 porodila ve městě Čeljabinsk svou dceru, jenže personál nemocnice zazmatkoval a její vytoužené děťátko zaměnil za další dívku. Zoja samozřejmě svou dceru držela krátce po porodu v náručí, a tak si na druhý den byla téměř jistá, že jí sestřičky přinesly cizí dítě, avšak ty všechna obvinění odmítaly a dokonce Zoji nabídly psychiatrické vyšetření, aby ji ujistily, že problém bude zřejmě na její straně. Nakonec se spokojila s verzí, kterou jí nabídly sestřičky a svou novou dceru si vzala domů, avšak někde hluboko v ní navždy zůstala zakořeněná myšlenka, že se možná stal omyl. Svou dceru pojmenovala Kaťja a s manželem ji vychovávali zcela běžně, postupem let jakákoliv myšlenka na záměnu dětí ztratila na významu, ale když zemřel Zojin manžel, naskytla se příležitost podívat se do jejího případu trochu hlouběji a inspiroval ji k tomu dokument o tom, jak sestřičky v porodnici zaměnily miminka.


Po krátkém pátrání s pomocí její dcery Kaťji přišly na to, že záměna se v porodnici skutečně stala a Kaťja není její biologickou dcerou. Stopy pak vedly k ženě jménem Lucia, která se z porodnice dostala do rodiny Elviry Tuligenové a žila úplně jiný život, než jaký mohla mít u své skutečné matky. Elvira byla silná alkoholička a alkohol byl také jedním z důvodů, proč koneckonců i zemřela, a jelikož si její otec ve vězení odpykával trest za vraždu, úřady Lucii vzaly a umístily ji do dětského domova. I když to Lucia neměla jednoduché, zvládla to i sama a dnes se raduje ze tří dětí, přičemž DNA testy dokázaly, že je Zoja její biologickou matkou. Dnes je sice už trošku pozdě na to, aby se mezi ženami rozhořela láska mezi matkou a dcerou, ale Zoja se stala pomyslnou babičkou nejen pro syna své dcery Kaťji, ale i pro Luciiny tři děti, a tak nešťastný příběh dostal aspoň trochu pozitivní ukončení .


Domů
Sdílet
Diskuse