Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2017 20:16
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Milion rostlin, 40 tisíc stromů a 100 živočišných druhů. Čína začala budovat první lesní město, kterým zabojuje proti znečišťování

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Čína se znečišťování ovzduší postavila čelem.

Čína si v posledních letech uvědomila, že ovzduší má jen jedno, a proto si ho musí patřičně chránit. Ve velkém pak začala investovat do obnovitelných zdrojů energie a před pár měsíci se na světlo světa dostaly i návrhy takzvaného vertikálního lesa ve městě Nanking. Číňané na tomto projektu spolupracovali s architektem Stefanem Boerim a s jeho prací byli natolik spokojeni, že ho nechali navrhnout i mnohem komplikovanější a komplexnější projekt s názvem Liuzhou Forest City. Lesní město se bude nacházet blízko čínského města Liuzhou v autonomní oblasti Kuang-si a spoléhat se bude zejména na obnovitelné zdroje. Na budovách po celém městě by se mělo nacházet až 1 milion rostlin a dalších 40 tisíc stromů. Toto množství zeleně bude schopno ročně absorbovat přes 10 tisíc tun oxidu uhličitého a dalších 57 tun jiných znečišťujících látek.

Město bude dokončeno již v roce 2020 a mělo by v něm spokojeně žít až 30 tisíc obyvatel. Ti se budou moci spoléhat na rychlé spojení přímo do centra Liuzhou, několik různých zón rozdělených podle využití na obytné, rekreační či obchodní, vlastní nemocnici či školy. Ze spojení městské výstavby s obnovitelnými zdroji energie a zejména přírodou v podobě rostlin a více než 100 různých druhů živočichů by si mohly postupně brát příklad i mnohé další země, protože naše planeta nám jednou za takové projekty poděkuje.

Doporučeno
Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce 23. ledna 2023 8:30





Domů
Sdílet
Diskuse