Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. června 2017 13:52
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Jak dle experta levně létat? Se správnými triky dokážeš snížit cenu letenky i o tisíce korun

ZAJÍMAVOSTI DOPRAVA
Uložit Uložené

Stačí jen vědět, jak na to.

Cestovat letadlem za mimořádně nízké částky je často náročným oříškem, někdy dokonce až uměním. Mezi námi jsou však i lidé, kteří dokáží cestovat jen za pár stovek, a právě jeden z nich, Jack Sheldon, se na internetu podělil o své tipy na levné létání. 90 tisíc lidí je přihlášeno k newsletteru jeho portálu specializovaného na vyhledávání levných letenek a mezi jeho velké úspěchy patří například let ze Spojeného království na Belize za asi 21 eur. Na co si dát pozor, jak létat za minimum a jaké triky použít? Jack odhalil všechny své metody.

Jak dle experta levně létat? Se správnými triky dokážeš snížit cenu letenky i o tisíce korun
Zdroj: pexels.com

Nenakupuj přímo u leteckých společností

Jednou z největších chyb, které lidé dělají, je nakupování letenek přímo na stránkách leteckých společností. V takových případech je mnohem jednodušší let stornovat, přesunout či jinak s ním manipulovat, ale rozhodně nejde o nejlevnější možnost. Ty nejvýhodnější letenky často nabízejí internetové cestovní kanceláře či slevové portály. Něco by se ti však mělo podařit ulovit i na letenky srovnávajících stránkách, jednou z nejlepších je Google Flight.

Je potřeba vědět, kdy letenky koupit

Pravidlo čím dříve koupíš letenku, tím levnější bude, neplatí vždy. Kupovat letenku příliš brzy či příliš pozdě nebo držení se jen jedné aerolinky je častou chybou. Pokud máš čas a víš, že cestuješ až za šest měsíců, občas si najdi čas a prozkoumej ceny letenek na trhu, díky čemuž můžeš ušetřit i tisíce korun. Například, létání přes Vánoce je mimořádně levné, pokud si to dobře naplánuješ. Pro letní cesty na dovolené je zase nejvýhodnější nakupovat letenky v lednu, únoru a v květnu či červnu.

Jak dle experta levně létat? Se správnými triky dokážeš snížit cenu letenky i o tisíce korun
Zdroj: pexels.com

Načasování je důležité

Obrovské aerolinky někdy z marketingových důvodů shodí ceny letenek na bizarně nízkou cenu. Je dobré sledovat zdroje, které o tom informují a potom rychle klikat. Podobné akce totiž povětšinou platí jen několik hodin nebo dní. Nedávno například AeroMexico nabízeli zpáteční cestu z Londýna na Kubu za asi 150 eur, nyní již létají za 600.

Využívej chyb v systému

Ceny letenek u obrovských společností často místo lidí určují mimořádně složité systémy, které cenu vypočítávají podle mnoha parametrů. Není divu, že se sem tam přihodí nějaká chyba a ceny padnou na minimální částku. V takovém případě je třeba letenky bez váhání kupovat, protože ti je aerolinka do pár dní stornuje a proplatí, nebo si jednoduše zacestuješ za směšné nízkou cenu. Ty nejprestižnější letecké společnosti ti dokonce mohou poděkovat nějakou pozorností, například kilometry zdarma.

Jak dle experta levně létat? Se správnými triky dokážeš snížit cenu letenky i o tisíce korun
Zdroj: pixabay.com

Preferuj odlehlá letiště

Pokud letíš například do Londýna, zkus si porovnat ceny na Heathrow a na Stansted. Rozdíl může být ve stovkách korun. Stansted sice leží od města i hodinu daleko, do Londýna z něj vede kvalitní síť hromadné dopravy či taxislužby. Většina velkých měst má několik letišť a ty největší od aerolinek požadují pořádně značné částky za pronájem, což se ve finále projeví i na ceně.

Domů
Sdílet
Diskuse