Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2017 12:15
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Čína podporuje obnovitelnou energii po svém. Toto je nejroztomilejší solární farma na světě

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Cílem je poukázat na problémy naší planety a zároveň o nich vzdělat i tu nejmladší generaci.

V řadě zemí světa jsou solární panely považovány za velmi zásadní řešení, které podporuje obnovitelnou energii, čímž pochopitelně šetří vyčerpatelné zdroje. To si naštěstí velmi dobře uvědomují například v Číně, kde v rámci rozvojového programu OSN vznikl projekt se zajímavou myšlenkou. Solární panely totiž společnost poskládala do tvaru obrovské pandy, kterou je dokonce možné vidět i z letadla a prakticky se jedná o jejich takový podpis, jelikož firma nese název Panda Green Energy.
 
Jejím cílem je v první řadě pomoci naší planetě a v tom druhém vzbudit zájem o tuto problematiku i v těch nejmladších jedincích, kteří by stejně měli myslet na to, že o životní prostředí se musíme zajímat. Panda je zároveň národním symbolem Číny. Černé části sestávají z monokrystalických křemíkových solárních článků a ty zbylé jsou tvořeny tenkými filmovými solárními články. Tento projekt vybudovaný nedaleko města Datong by měl ušetřit více než 1000 milionů tun uhlí a emise uhlíku se podle portálu Inhabitat mají snížit o skoro 3 miliony tun. V samotné elektrárně je zřízeno i centrum, kam se budou chodit školáci učit o důležitosti a výhodách solární energie.

Čína podporuje obnovitelnou energii po svém. Toto je nejroztomilejší solární farma na světě
Zdroj: PANDA GREEN ENERGY GROUP
Domů
Sdílet
Diskuse