Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2017 23:49
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Německá trojka ostrých modelů si změřila síly. Je rychlejší nová RS5, M4, nebo C 63 kupé?

TECH
Uložit Uložené

Drag race německého tria.

Není tomu tak dávno, co Audi představilo zcela novou generaci modelu RS5, tedy vrcholnou variantu kupé střední třídy. Jinými slovy, z Ingolstadtu přišla odpověď na německé vyzyvatele v příslušném segmentu, kde to odjakživa ve velkém jiskří. Nadešel tak správný čas na vzájemné srovnání „svatého“ německého tria, o což se mezi prvními postaral opět Mat Watson s jeho týmem a zároveň i s vloggerom známým jako Supercars of London.

Na startovní čáru se tak postavilo zbrusu nové 450koňové Audi RS5, 450koňové BMW M4 s Competition paketem a nakonec 510koňový Mercedes-AMG C 63 S kupé. Již před samotným startem bylo jasné, že silnou stránkou audiny bude zejména pohon všech čtyř kol quattro, protože při srovnání akcelerace jde o nepřehlédnutelný aspekt. Jak to nakonec dopadlo? Výsledek zjistíte níže, i když ten byl již jakžtakž zřejmý ještě předtím, než jednotlivé vozy odstartovaly. Trefný argument však evidujeme ve druhém testu, kdy trojice řidiče vyzkoušela pružné zrychlení, tedy podstatně využitelnější akt, no a tehdy se karta značně obrátila, protože jak se říká, objem nenahradíš...

Domů
Sdílet
Diskuse