Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2017 0:36
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nejmladší kapitánce Boeingu 777 na světě je jen 30 let. Do obrovského letadla se dostala díky tvrdé práci a snům

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nikdy kolem sebe neměla lidi, kteří by ji dokázali do kokpitu protlačit.

Pilotování už dávno není činností vyhrazenou výlučně pro muže. V daleké Indii se nedávno na pozici kapitánky obrovského letadla Boeing 777 dostala teprve 30letá Anny Divya, a to i bez toho, aby vyrůstala v rodině propojené s leteckým průmyslem. Pro Anny byla letadla fascinující už od mladého věku a jako malá holčička věděla, že jednou bude chtít sedět v kokpitu. Nikdo z jejího okolí však nevěděl nic o tom, jak se do leteckého průmyslu dostat, a tak šance přišla až v 17 letech, kdy se k Anny dostal plakát letecké školy a ona okamžitě poslala přihlášku. Usmálo se na ni štěstí a přijali ji, po čemž následovaly roky tvrdé dřiny, aby svou kariéru povýšila na profesionální. Anny byla v nevýhodě už od začátku, protože většina jejích spolužáků byla z majetnějších rodin a v minulosti měli zkušenosti s létáním, avšak ona netušila nic o tom, jak letadla fungují, ale věděla jen to, že chce být pilotkou. Vyrůstala v menším indickém městečku a po přestěhování do státu Uttarpradéš, který má nejvyšší počet obyvatel v celé Indii, měla zpočátku potíže přizpůsobit se zrychlenému způsobu života i místní kultuře.


Dva roky od přijetí na leteckou školu měla za sebou Anny trénink a rovnou se nechala zaměstnat v letecké společnosti Air India, kde působí až dodnes. Nedávno oslavila své 10. výročí mezinárodních letů, takže cestující nemusí mít žádné obavy, do čích rukou se to dostali, ale i přesto se mnozí z nich často pozastavují nad tím, jak dokáže taková mladá dáma šéfovat obrovskému letadlu. Anny je dnes nejmladší kapitánkou Boeingu 777 na celé planetě a přesně ví, jak by její kariéra měla pokračovat. Rada by se dostala do letadel s nejmodernějšími technologiemi a v budoucnu by chtěla začít i kariéru trenérky, která by zaučovala budoucí piloty. Dnes jí je stále jen 30 let a před sebou má ještě velkou část profesionální kariéry, kterou by jí mohl závidět kdokoli.






Domů
Sdílet
Diskuse