Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2017 13:12
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Pilot easyJetu požil extázi a pak měl potíže s přistáváním. Nevyhýbal se ani kokainu či marihuaně a soud ho už stihl potrestat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Život pilota může být divoký.

Při nastupování do letadla každý z nás doufá, že to není jeho poslední let. Letecká doprava je přitom jedním z nejbezpečnějších způsobů dopravy na světě, ale pokud se ti poštěstí dostat pilota, který si občas rád uletí na drogách, pak to až taková zábava není. V květnu mělo letadlo společnosti easyJet menší problémy při přistávání na pařížském letišti Orly, protože jeho pilot nebyl v dobrém fyzickém stavu. Pilot, který zanedlouho dovrší 50 let, se hned po přistání přiznal svému zaměstnavateli i policii, že na něj zřejmě působily efekty extáze, kterou užil den před samotným letem.
 
Prohlásil, že si dal jen jednu třetinu tabletky a očekával, že efekty extáze pominou po dvou hodinách, avšak při přistávání se začal výrazně potit a jeho celkový stav se stále více zhoršoval. U soudu se pilot vyjádřil, že jeho chování je neomluvitelné a přiznal se ke všemu, co udělal, ba dokonce dodal, že v minulosti experimentoval i s kokainem a marihuanou. Užívání drog mělo trvat více než 18 měsíců kvůli nočním výletům po Paříži a soudce mu ve verdiktu zakázal pilotování, přičemž přidal i 12měsíční podmíněný trest odnětí svobody.


Domů
Sdílet
Diskuse