Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2017 14:57
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Z pokusů o sebevraždu mohou zůstat jizvy. Když Ryanovi slíbíš, že si nevezmeš život, zranění ti zdarma zakryje skvělým tetováním

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jeho učitel spáchal sebevraždu, ale Ryan se vzchopil. Deprese měl i on, nyní však lidem rozdává pochopení.

Sebevraždy jsou dnes bohužel poměrně běžné, ale naštěstí existuje stále více lidí, kampaní a aktivit pomáhajících lidem, kteří o tomto východisku uvažují, než kdykoli předtím. Fungují speciální sezení, terapie i aktivity pro depresí zmáháné muže i ženy, ale malé drobnosti dokáže udělat každý z nás, stačí k tomu třeba jen úsměv. A i když si dotyčný depresí projde, z pokusů o sebevraždu či obyčejných sebepoškozovacích činů zůstávají jizvy.

Fantastický a talentovaný tatér jménem Ryan Kelly si v minulosti všiml, že se jeho kamarádka sebepoškozovala. I když se z tohoto nepříjemného období dostala, vše jí připomínají desítky jizev, kterými je poseta její ruka. Právě ta byla totiž hlavní obětí žiletky. Slečna prozradila Ryanovi, že si kvůli zjizvené ruce ukazující sklony k sebepoškozování nebyla schopna najít žádné zaměstnání, kde by mohla nosit krátké rukávy. Irský umělec si toho všiml a rozhodl se proto něco udělat.

Ryan dva roky života trpěl úzkostnou poruchou, a tak se dokázal pocity přiblížit těm, co nad ztrátou vlastního života uvažují. Jeho učitel-tatér navíc spáchal sebevraždu, ale Ryan Kelly tak skončit nechtěl. Vyčistil si hlavu a uvědomil si, že nikdo, kdo uvažuje nad sebepoškozování či dokonce sebevraždou, to nemá v životě jednoduché a zaslouží si obrovské množství porozumění a pozornosti. A i když se z hluboké deprese daní lidé nakonec dostanou, jizvy jim s největší pravděpodobností už nikdy nezmizí. Dají se jen zakrýt něčím jiným.

Tatér Ryan se však rozhodl, že právě zde zasáhne a se svou kampaní #ScarsBehindBeauty nyní ve svém tetovacím studiu zdarma skrývá jizvy každému, kdo si je přivodil sebepoškozování a už to nikdy nemá v plánu zopakovat. Za tento příslib získá dotyčný nádherné tetování dle vlastního výběru. Ryan při něm ochotně stráví i několik hodin, protože sám ví, jaké je to žít bez pochopení a právě on se ho snaží tímto počinem rozdávat.

Domů
Sdílet
Diskuse