Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2017 v 20:24
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Font vytvořený z moči. Švédové se vyprázdnili na zem a vytvořili nový styl písma

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Pissjar Sans si můžeš stáhnout i ty.

Mnoho mužů si někdy ze srandy v zimě napíše své jméno do sněhu... vlastní močí. Ačkoli jde o poměrně nechutnou záležitost, vždy se vezme s humorem, ale nikdo by asi nečekal, že by něco podobného mohlo být také považováno za umění. O umělecký kousek se se svojí močí ovšem pokusila punková skupina Pissjar, jejíž členové vydali font designovaný jejich vlastní tělní tekutinou.

Font vytvořený z moči. Švédové se vyprázdnili na zem a vytvořili nový styl písma
Zdroj: Pissjar Sans

Vzhledem k tomu, že mají slovo moč (piss) i v názvu skupiny, rozhodli se, že by bylo vhodné, kdyby se tato tekutina dostala i na cover jejich nejnovějšího alba Apathy and Cheap Thrills. Celý projekt začal tím, že prostě močili na speciální podložku a snažili se něco vymyslet, ale po chvíli si uvědomili, že by to nemuselo zůstal jen u obálky alba a několika kusů triček.

Font vytvořený z moči. Švédové se vyprázdnili na zem a vytvořili nový styl písma
Zdroj: Pissjar Sans

Rozhodli se, že z písmem vyskládají celou abecedu, a tak vznikl nový font s názvem Pissjar Sans. Celý vytvořený močí. Už dopředu členové skupiny plánovali nějaké vizuály, které se následně při močení snažili dodržet. Pak močili, jedno písmeno na jeden zátah. Je snad zřejmé, že většina písmem si vyžádala komplikovaný přístup, a ne všechno skončilo vždy podle představ. Celé abecedě věnovali až tři sta pokusů. Když však byli s močením hotoví, měli asi pět sekund na vyfotografování svého výtvoru. Z celého procesu tvorby písmen mají připravené i video, je však poměrně nechutné. Pokud máš zájem si atypický font zdarma stáhnout, můžeš tak učinit na tomto odkazu.

Domů
Sdílet
Diskuse