Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2017 14:25
Čas čtení 0:00
Marek R.

Ruský Burger King chce zakázat horor It, protože Pennywise vypadá jako maskot konkurenčního McDonaldu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Burger King asi nebude nadšený, že bylo ohlášeno pokračování.

Horor It potěšil téměř každého. Radost z něj mají diváci, filmoví kritici a i samotní tvůrci, protože vydělává v kinech neskutečné peníze, ale přeci jen se najde i někdo, komu film Andyho Muschiettiho způsobuje vrásky na čele, a to z pořádně bizarního důvodu. A dokonce se hovoří o zákazu.

Rusko, země neomezených možností, se i tentokrát hlásí o slovo, a to konkrétně ruská pobočka populárního amerického fastfoodového řetězce Burger King. Ten se u nás v Česku téměř vůbec nedokázal prosadit, ale jinde ve světě obírá o zákazníky konkurenční McDonald's a i nyní se Burger King obul do své konkurence. A důvod? No přeci klaun Pennywise vypadá jako konkurenční maskot Ronald McDonald a horor It je tak vlastně reklamou pro tuto fastfoodovou společnost.

Ruský Burger King chce zakázat horor It, protože Pennywise vypadá jako maskot konkurenčního McDonaldu
Zdroj: Warner Bros/Wikimedia Commons

Ruská pobočka Burger Kingu tak už stihla podat stížnost na antimonopolní úřad (Federal Anti-Monopoly Service) a požadují, aby byl horor stažen z kin. Je jasné, že to bude zamítnuto, protože jde o řádný bizár a určitě ruskou pobočku Burger Kingu nepotěšilo ani oznámené pokračování. No co, vidíš tam podobu?

Domů
Sdílet
Diskuse