Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2017 21:37
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Koenigsegg se ve velkém stylu vysmál Bugatti. Starší a slabší Agera RS dala 0-400-0 km/h jen za 36 sekund!

TECH
Uložit Uložené

Pár týdnů starý rekord Bugatti ztrácí na významu.

Minulý měsíc jsme byli svědky skutečně zajímavého videa, kde Bugatti stanovilo nový světový rekord v akceleraci z 0 na 400 km/h a následném zpomalení na nulu. Nový Chiron totiž tento úkon dokázal absolvovat za fascinující čas jen 41,92 sekundy. 1500koňový hypersport s obrovskou 8litrovou W16 tak začíná stále více vystrkovat růžky a je zřejmé, že dříve či později se dočkáme pokusu o rekord v maximální rychlosti. Teď ovšem z ničeho nic přichází na scénu Koenigsegg, a ten čerstvý rekord Bugatti poslal ve velkém stylu do zapomnění.
 
Švédská automobilka vzala věci do svých rukou a do světa vypustila video, ve kterém si hlavní roli střihl model Agera RS. Výsledek? 0-400-0 km/h za neuvěřitelných 36,44 sekundy! A víte, co je největší paradox? Na rozdíl od Chirona má Agera RS ​​výhradně zadní pohon, "jen" osmiválec s výkonem "jen" 1160 koní (s paketem Megawatt 1360 koní) a navíc, jde o nějaký ten rok starý, i když lehčí (1395 vs. 1995 kg) model. Inu, uvidíme, jestli se na tuto tvrdou porážku dočkáme nějaké odpovědi.

Domů
Sdílet
Diskuse