Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2017 3:01
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Na běžné silnice vstupuje nejdrsnější SUV planety. Jmenuje se Tank, má V8 a slušnou balistickou ochranu

TECH
Uložit Uložené

Extrémnější SUV byste v prodeji hledali asi marně.

Automobilový trh se stále více zaplňuje SUV vozy, jelikož právě modely tohoto druhu zažívají poslední roky prodejní boom. Ten stále neutichá, právě naopak, automobilky proto chrlí jedno SUV za druhým, a to od těch nejmenších až po ty největší. Nyní do hry vstupuje vskutku neznámá americká automobilka Rezvani Motors, která má právě v tomto segmentu očividně co říct. Její nedávno ohlášený počin pod autentickým názvem Tank totiž přichází na svět ve své finální podobě, no a ta vyráží dech. Jak uvádí samotná značka, má jít o nejdrsnější SUV na světě, což ostatně při pohledu na jeho tvary pravděpodobně nebude daleko od pravdy. Zdaleka přitom nemá jít jen o nekompromisní vzhled, své dominantní postavení chce dokázat i v terénu.
 
Předpoklady na to má, a to nemalé, protože nutno podotknout, že Rezvani Tank je postaven na základech terénní ikony Jeep Wrangler. O pohyb kolosu se stará mohutný 6,4litrový osmiválec HEMI s výkonem až 422 kW / 507 koní a 585 N.m. Rychlostní parametry bohužel neznáme, v případě tohoto terénního monstra i tak hrají druhé housle. O zpřevodování se stará automatická převodovka, která dokáže přenášet sílu buď výhradně na zadní, nebo všechna kola. Technici z Rezvani netají inspiraci v armádních složkách, čemuž odpovídá i použití pancíře, vysokopevnostní oceli a kevlaru, čímž byl docíleno balistické ochrany třídy VR7. SUV je dále vybaveno neprůstřelnými skly, ale i termálními kamerami a nočním viděním. Interiér netají příbuznost s Wranglerem, osazen však byl novým multimediálním systémem. Více podrobností zatím neznáme, víme ale to, že Tank je hotová věc, která jde s cenovkou od 178 tisíc dolarů do prodeje.

Domů
Sdílet
Diskuse