Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2017 14:48
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Děsivý pohled na koně, který byl vyšlechtěn tak, aby vypadal jako z pohádky. Majitelé ho chtějí dovést k dokonalosti

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Arabský plnokrevník bude mít potíže s dýcháním.

Od doby, kdy se lidstvo naučilo šlechtit zvířata, nevinní živočichové si už prošli různými hrůzami, přičemž nyní se pozornost obrátila na jednu americkou farmu, která nabízí k prodeji koně vypadajícího jako pohádková postavička. Arabský plnokrevník byl vyšlechtěn tak, aby byla jeho hlava co nejužší a nejtenčí, přičemž samotná farma koně označuje za krok k dokonalosti, ovšem veterináři varují, že kůň bude ve svém životě ještě pořádně trpět.
 
Příliš úzká hlava mu bude způsobovat bolesti, protože speciálním šlechtěním majitelé docílili toho, že kůň nebude moci dostatečně dýchat a jakákoli náročnější fyzická aktivita bude pro něj příliš velkou zátěží. Největším problémem je fakt, že koně na rozdíl od lidí či psů nedokáží dýchat přes ústa, a tak arabský plnokrevník nebude mít ani žádnou možnost, jak si ulevit, pokud ho jeho nos zradí. Kůň má přitom už devět měsíců, takže si na svůj těžký životní úděl musel zvyknout, ale farma už zaujala defenzivní stanovisko a dokonce se pokusila zakázat publikování fotek na internetu, protože od mnoha lidí dostávala výhružné zprávy a rozhořčené příspěvky o tom, že jejich šlechtění není nic jiného než týrání zvířat.


Všechny fotografie vyšlechtěného koně najdeš na stránce farmy. 

Domů
Sdílet
Diskuse