Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2017 14:46
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Dánský iluzionista si krátce po hrůzostrašné nehodě udělal kuriózní selfie, kterým apeluje na vládu

TECH DÁNSKO
Uložit Uložené

Jan Hellesøe se podruhé narodil.

Selfie fotografie jsou jednoduše fenoménem dnešní doby, zvláště pokud jde o něčím zajímavý či netradiční záběr a ne jen běžnou fotku ve výtahu či místní kavárně. Důkazem toho je i opravdu netypická selfie z Dánska, která v uplynulých dnech obletěla celý svět. Jejím autorem je Jan Hellesøe, dánský iluzionista, který měl ze zatím nezjištěných příčin opravdu hrůzostrašnou nehodu během své cesty do Kodaně. Se svým Audi S7 Sportback totiž vletěl pod návěs tahače, který jeho auto doslova otevřel jako plechovku. Soudě dle zveřejněných fotografií můžeme hovořit o tom, že Jan Hellesøe se podruhé narodil, nakolik bylo až neuvěřitelně velkým štěstím, že z této nehody vyvázl prakticky bez zranění. Štěstím v neštěstí byla navíc skutečnost, že iluzionista cestoval sám, protože osoba, která by seděla na sedadle spolujezdce, by neměla absolutně žádnou šanci na přežití.

Zajímavostí je však následná reakce. Jan Hellesøe si bezprostředně po nehodě udělal selfie ze zdemolovaného auta. V tomto případě však jeho snahou nebylo hovořit o jakémsi iluzionistickém triku, díky kterému přežil, jeho primární motivací bylo upozornit na to, že mimořádně vysoké zdanění vozidel v Dánsku není zrovna tou nejšťastnější cestou. Přítomní záchranáři mu totiž jednohlasně řekli, že žije jen díky tomu, že seděl v drahém, a tedy bezpečném autě. To si však v Dánsku může, skrz nehorázné vysoké daně, dovolit jen minimum lidí. Hellesøe se tak zveřejněnými fotografiemi obrací na vládu, aby zdanění zmírnila a tím pádem umožnila většině Dánů koupit podstatně bezpečnější auta.

Domů
Sdílet
Diskuse