Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2017 23:21
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V Rusku se objevila obrovská světelná koule. Záhadný objekt zatím nemá vysvětlení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na Sibiři se dějí překvapivé věci.

Záhadná záře se zjevila nad Sibiří a už několik hodin je bez vysvětlení. Obyvatelé severních částí Ruska nahlásili a vyfotili množství fotek zobrazujících pozoruhodný světelný úkaz vznášející se na obloze. Familiárně ho nyní Rusové přezdívají "létající míč". Všichni se samozřejmě vyřítili na sociální sítě, protože netušili, co má tato kupa světla znamenat. Vše působilo jako UFO invaze či díra v časoprostorovém kontinuu. Jeden z Rusů se na sociální síti vyjádřil: "Vyšel jsem si z domu na cigaretu a když jsem to spatřil, myslel jsem si, že jde o konec světa." Fotky už kolují internetem a mnoho lidí je znepokojeno, světla si totiž asociují s různými biblickými proroctvími.


Zmiňme však jednu teorii, která dává alespoň nějaký smysl. Mnoho lidí tvrdí, že zázračnou záři má na svědomí start raket Satan 2 Topol-M. V ten samý den navíc otestoval ruský prezident čtyři nové balistické rakety sloužící pro přenos nukleárních hlavic. Podobné starty raket mohou často vytvářet světelné iluze na obloze a několik výstřelů v krátkém období mohlo ve vzduchu zanechat excitované částice, které se po čase shlukly, začaly uvolňovat energii a vzniklo takové neobvyklé divadlo.

Domů
Sdílet
Diskuse