Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2017 10:01
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Restaurace nechává bezdomovcům každý večer tašky plné jídla. Místo kontejneru putují těm, kteří to opravdu potřebují

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Teplé jídlo bezdomovcům vždy po závěrečné. Tento podnik myslí i na lidi v nouzi.

Denně vyhodí restaurace, večerky a další podobné podniky tuny jídla do kontejnerů. Plýtvání je v dnešním světě opravdu obrovské a začít by měl každý u sebe, aby si dal pozor, zda v jeho igelitové tašce plné smetí není stále něco jedlého. Igelitka s odpadem totiž následně putuje do koše a ten (většinou) do spalovny, přitom je kolem tebe obrovské množství lidí, kterým by se přebytečné jídlo hodilo. Právě na ně myslí zaměstnanci restaurace Bosu Body Bar, kteří každý večer nechávají tašky plné přebytečného jídla. To, co se nesní, nacpou do tašek a boxů, které po závěrečné položí před vchod pro zaměstnance, kde bezdomovci vědí, že ho mohou najít. „Pokud náhodou spatříte kohokoliv, kdo v Manchesteru nebo v Didsbury vypadá hladově, dejte mu prosím vědět, kde najde teplé jídlo v tašce.

A to samozřejmě zdarma, přičemž často samotná jídla nebývají levný špás a lidé v nouzi by si ho mohli dovolit jen opravdu velmi těžko. Když zaměstnanci viděli, jakou radost bezdomovcům dělají takové malé dary, které by jinak i tak skončily jen v kontejneru, vyzvali zákazníky, aby do restaurace začali nosit i přebytečné oblečení. Nakonec, zima ve Spojeném království je plná nepříjemné vlhkosti a teplé oblečení je nezbytností.

Domů
Sdílet
Diskuse