Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2017 10:07
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Se sexuální panenkou bude zřejmě brzy možné zplodit potomka. Výrobci robotů se snaží dokonale simulovat reálný vztah

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nyní dokáží panny simulovat orgasmus nebo měnit nálady, skončí to však mnohem dále.

Popularita sexuálních robotů bohužel narůstá. Vybudovat si vztah s umělým robotem přece díky nim může snad každý člověk a stále více lidí se rozhoduje, že právě toto je jejich osud. Zanevřou na hon po lidských vztazích a nakonec padnou do náručí plastového robota. Výrobci si jen mnou ruce, každá panenka totiž stojí statisíce korun, ale přitom nezapomínají přinášet vždy nové funkce a dovednosti, aby porazili konkurenci. Některé z panenek už zvládnou vést smysluplnou konverzaci, zapamatují si datum tvých narozenin, naučí se vyprávět vtipy, vědí, jakou kávu máš rád a podobně. Ty nejpokročilejší dokáží simulovat stovky nálad a výrazů obličeje, aby to muž neměl tak jednoduché a musel se poprat se všemi nástrahami, které by mu pod nohy hodila i běžná žena.

To, co však zatím sexuální panenky nenabízejí (tedy kromě reálného vztahu založeného na lásce), je možnost zplodit potomka. Vychovávat dítě přitom může být snem mnoha mužů, což však staví značný problém do marketingové sféry. Pozoruhodně, konkurence mezi výrobci sexuálních panenek je značná, jinými slovy musí každý co nejdříve vymýšlet nové věci.

Jeden z nejvlivnějších developerů sexuálních robotů Sergei Santos, známý díky sérii sexuálních panenek jménem Samantha, oznámil, že má v plánu prolomit i problém s otcovstvím. Nejprve se rozhovořil o technických řešeních a následně dal na vědomí, že se pokusí udělat celý proces co nejreálnější. Vše by začínalo zdlouhavou diskusí s robotickou partnerkou a následně by skončilo těhotenstvím. V den porodu by si otec a jeho robotická přítelkyně převzali dalšího robota, vytištěného na 3D tiskárně. Dítě tak bude samozřejmě umělé, ale vzhledem k tomu, že je někdo schopen udržovat plnohodnotný vztah s robotem, ani toto by neměl být problém. Výrobce však argumentuje, že jeho sexuální roboti nemají nahrazovat reálné ženy, nazval je spíše doplňky.

Domů
Sdílet
Diskuse