Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2017 19:11
Čas čtení 0:00
Radka T.

Google na Faerské ostrovy dlouho zapomínal. Lidem poslal vybavení, aby mohli natočit záběry pro Street View z ovčích hřbetů

TECH
Uložit Uložené

Po projektu Sheepview si iniciativy ostrovanů všiml i samotný Google a poslal tam potřebné vybavení.

Díky službě Google Street View si můžeš z pohodlí domova prohlédnout různá místa po celém světě včetně zapadlých ulic. Díky mapování míst auty jsme už mohli vidět i různé bizarní či děsivé situace a záběry, nad nimiž zůstal rozum stát. Ale stále zůstalo pár zemí či regionů, kde jsme o záběry ze Street View byli ochuzeni. Mezi nimi i kouzelné Faerské ostrovy.

Faerské ostrovy se proto rozhodly na nic nečekat a za účelem zviditelnění a podpory turismu zmapovat svou oblast netradičním způsobem, pomocí ovcí. Jelikož tam žije dvakrát více ovcí než lidí, zvířata dostala na své hřbety kamery a vydala se natáčet krásu ostrovů. Díky tomu vznikl projekt Sheepview z iniciativy místní obyvatelky Durity Dahl Andreassenové.

Této kampaně si nakonec všiml i samotný Google. Na ostrovy poslal potřebné vybavení včetně 360 kamer. Ty byly znovu osazeny na hřbety ovcí, které se po zemi pohybují jako doma. Kromě toho dostali kamery i ostrované, záběry zhotovovali pěšky, z kol, aut, kajaků či lodí. I díky tomu tak mohou lidé konečně prozkoumat Faerské ostrovy v plné kráse. Manažer programu Google Maps to okomentoval vtipně: „Kde je vlna, tam je cesta.“

A i samotní místní obyvatelé mají radost z toho, že zařazení Faerských ostrovů do služby Street View jim pomohlo o něco pozvednout turismus. Za to vděčí hlavně svým ovečkám, které si zažily pět minut slávy.

Domů
Sdílet
Diskuse