Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2017 14:54
Čas čtení 0:00
Radka T.

Letecká společnost Emirates představila nový design první třídy. Slibuje virtuální okna, nevídaný komfort a luxus

TECH
Uložit Uložené

Pasažéři budou mít extrémně pohodlná sedadla a virtuální okna.

Zatímco běžní smrtelníci se při letech do jiných zemí tlačí v klasické ekonomické třídě, představa luxusu v první třídě v rámci některých leteckých společností zní lákavě. Hlavně poté, co svůj nový design první třídy představila dubajská letecká společnost Emirates.

Nebyla by to Dubaj, kdyby opět nevymyslela něco okázalého, maximálně luxusního a futuristického. Takové přívlastky si zaslouží nová první třída pro majetné cestující. K dispozici má být v letadlech Boeing 777.

Do redesignu svých letadel investovala letecká společnost miliony dolarů, ale podle ní to má smysl. Vždyť pasažéři budou mít k dispozici soukromé kabinky inspirované interiérem luxusních aut Mercedes-Benz. V nich se budou nacházet mimořádně pohodlná sedadla navržená podle studií NASA. Ta se dokáží posunout do polohy takzvané nulové gravitace, což je optimální a komfortní poloha pro astronauty. Zmírňuje tlak z loktů, krku či zad. Samozřejmostí je, že sedadla bude možno rozložit na postel.

Zvýšený komfort něco stojí, v tomto případě nejen vynaložené finanční prostředky, ale snížení počtu sedadel v první třídě. Kvůli velikosti kabinek jich bude už jen šest namísto původních osmi. Cestující v jednotlivých kabinách se budou moci před světem uzavřít díky posuvným dveřím.

Novinkou mají být i virtuální okna. Kamery umístěné na vnější straně letadla cestujícím promítnou reálný výhled z okna, i když by ho jinak neměli k dispozici.

Pasažéři první třídy si budou moci kontrolovat ve své kabince zvuk i teplotu nebo si nalít něco z vlastního minibaru. Podle prezidenta Emirates Tima Clarka dosud nikdo nic podobného ve světě civilního letectví ještě neviděl.

Domů
Sdílet
Diskuse