Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2017 9:54
Čas čtení 0:00
Radka T.

Teenagerka do Libye propašovala populární světový trend. Začala vyrábět barevné burgery, lidé je milují

GASTRO
Uložit Uložené

Barevné žemle si teenagerka vyrábí sama, každý burger má svůj vlastní tvar.

I když jsou burgery čím dál populárnější, v takové Libyi vyvolaly pořádný rozruch. Ale pozitivní. Místní se radují z toho, že tam vyrostl podnik, který kráčí se světovými trendy, burgery navíc vynikají svou barevností.

Barevné burgery jsou opravdová zvláštnost, jakou těžko najdeme i v našich podmínkách. Jen málokdo by si přitom pomyslel, že je najde v libyjské metropoli Tripolis. Tam se stal realitou díky 18leté Yaře al-Sherifové.

Jako snad každý mladý člověk, i Yara pozorně sleduje sociální sítě. Díky tomu se dozvěděla, že jedním z trendů ve světě jsou barevné burgery. Ty chtěla donést i do svého rodného města, s čímž jí pomohli rodiče. Společně si otevřeli podnik, kde takové burgery vlastnoručně vyrábějí.

Teenagerka prohlašuje, že do Libye chtěla přinést něco netradičního, co tam dosud nebylo. Barevné housky si však vyrábí zcela sama, a to pomocí různých zeleninových extraktů, například z červené řepy či špenátu. „Každý burger má svůj vlastní speciální tvar, barvu či recepturu, svou vlastní vůni a chuť,“ popsala šikovná Yara.

Když se k barevným houskám přidá i zelenina a různé omáčky, výsledný efekt je nejen atraktivní, ale i chutný.

Zatím Yařina kavárna funguje jen tři měsíce, ale vysloužila si mezinárodní pozornost. Je to hlavně proto, že díky Yaře a jejím rodičům je podnik s názvem La Mere jedním z mála míst v Tripolisu, které se drží celosvětových trendů. A právě díky takovým podnikům mnozí vidí v zemi příslib návratu k normálnosti. Není divu, že si místní neobvyklý podnik oblíbili.

Domů
Sdílet
Diskuse