Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2017 16:16
Čas čtení 0:00
Radka T.

Fotograf má na Instagramu už milion followerů. Na jeho černobílé fotky se nestačí podívat jen jednou

KULTURA
Uložit Uložené

Jason je ukázkovým příkladem, že ten, kdo na sobě maká, dosahuje skvělých výsledků.

Pokud se věnuješ nebo zajímáš o umění a zejména fotografii, možná si uvědomuješ sílu černobílých fotografií. I tomu nejobyčejnějšímu předmětu či situaci dokáže dodat jejich dvoubarevná podoba záhadnost, tajemnost, ale i nezpochybnitelné kouzlo a zcela jiný rozměr. Uvědomuje si to i fotograf Jason M. Peterson, který se vykašlal na barevné zachycování reality. To, že jeho styl práce byl doslova trefou do černého, potvrzuje i počet followerů na Instagramu.

Umělce na této sociální síti sleduje už milion lidí. Na většinu jeho záběrů se přitom nestačí podívat jen jednou. Jasona proto označují za mistra černobílé fotografie.

Z jeho záběrů je jasné, že se již definitivně našel i zdokonalil. Není divu, vždyť fotografování se věnuje již 25 let a s oblibou říká, že jeho fotografie nejsou jen černé a bílé. Podle něj tyto barvy pomáhají zaměřit se na emoce. Zároveň jeho snímky vyžadují velké soustředění nejen ze strany samotného autora, ale i diváka. V jeho portfoliu se nacházejí hlavně pouliční a městské scenérie.

 

understand & forget

Příspěvek sdílený jasonmpeterson (@jasonmpeterson),

Domů
Sdílet
Diskuse