Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. prosince 2017 9:28
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mariah Carey vydělá každé Vánoce pořádný balík. Díky hitu All I Want For Christmas Is You nemusí ani hnout prstem

HUDBA
Uložit Uložené

Legendární skladba zpěvačce slušně vydělává.

I když je Štědrý večer opět za námi a těšit se můžeme už jen na Silvestr, vánoční písničky nepřestávají znít v mnoha domácnostech. Nejen české, ale zejména zahraniční skladby si postupem let vybudovaly notorickou fanouškovskou základnu a krátce po začátku prosince se také ve službách jako Spotify pomaličku derou na vrchol žebříčku nejhranějších skladeb na světě. Jednou z nich je zaručeně i skladba All I Want For Christmas Is You od Mariah Carey, která neodmyslitelně patří ke vánočním svátkům a znají ji snad v každém koutě naší planety bez ohledu na to, zda tam lidé mluví anglicky.

Mariah Carey vydala svou nejznámější skladbu již v roce 1994, a i když v té době existovaly legendární skladby jako Wonderful Christmas Time či Driving Home For Christmas, chytlavá vánoční písnička si rychle získala srdce milionů fanoušků. Od té doby již proběhlo mnoho Vánoc, ale skladba je neustále populární a společně s popularitou přicházejí i peníze.

V roce 2016 se dokonce stala nejhranější vánoční skladbou ve službě Spotify, protože byla přehrána více než 200 000 000krát a i díky tomu si Mariah Carey může každé Vánoce položit nohy na stůl a těšit se na přibližně 11 milionů korun, které jí přijdou na účet jako výplata za licenční poplatky ke skladbě nejen ze Spotify, ale obecně. Stěžovat si však nemusí ani Paul McCartney, protože ten za Wonderful Christmas Time vydělá téměř 8 milionů korun a skupina Wham!, jejímž členem byl i zesnulý George Michael, dodnes vydělá přes 8,5 milionu korun za svou legendární skladbu Last Christmas.


Domů
Sdílet
Diskuse