Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2018 11:27
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Tonda Blaník půjde do kin. Celovečerní snímek vtipně mapuje aktuální dění v české společnosti i prezidentskou volbu

FILMY A SERIÁLY ČESKO FILM
Uložit Uložené

Za necelý měsíc přichází do kin snímek Prezident Blaník, který vtipně glosuje aktuální témata v české společnosti.

Připravovaný celovečerní film Prezident Blaník, jehož hlavním hrdinou je lobbista Tonda Blaník, bude dokončen v rekordním čase – půjde do kin už 1. února 2018. Děj navazující na úspěšný seriál Kancelář Blaník se odehrává na pozadí skutečných událostí druhé přímé volby prezidenta České republiky. Filmaři musí být proto připraveni na různé alternativy výsledku prezidentských voleb, tak aby se jen pár dnů po oznámení jména prezidenta dostala do kin verze filmu zachycující aktuální výsledek.

„Budeme mít připravené různé varianty konce filmu a po vyhlášení výsledku prezidentské volby pošleme do kin tu aktuální. Je to časově velmi náročný postup, ale na to jsme po čtyřech letech natáčení seriálu Kancelář Blaník zvyklí,“ říká producent filmu Milan Kuchynka.

Tonda Blaník půjde do kin. Celovečerní snímek vtipně mapuje aktuální dění v české společnosti i prezidentskou volbu
Zdroj: Prezident Blaník

Celovečerní film navazuje na kultovní internetový seriál, ale rozdíl oproti jemu je natočen ve filmovějším stylu snímání (natáčení probíhá například ve formátu cinemascope), tvůrci využívají různé osobnosti z reálného světa a řadu exteriérů. Zároveň neřeší jednu konkrétní kauzu, ale sledují kontinuální příběh kandidatury Tondy Blaníka na prezidenta a jeho následné vypořádání se s neúspěchem.

Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň na serveru Hithit.cz, v níž vybrali téměř dva miliony korun.

Domů
Sdílet
Diskuse