Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
ve spolupráci s Orava.
15. ledna 2018 15:46
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Daří se ti plnit novoroční předsevzetí? Pořiď si vhodného sparing partnera!

REFRESHER
Uložit Uložené

Dodržování novoročních předsevzetí může být občas běh na dlouhou trať.

Začátek nového roku bývá plný výzev. Často totiž při předsilvestrovském bilancování nemáme úplně reálný náhled na věci a chtěli bychom toho tolik napravit... až nakonec nenapravíme nic. Ne však vždy. Někdy je odhodlání tak silné a potřeba změnit věci tak vysoká, že si na svůj cíl nenecháme sáhnout a chce to jen správné to nakopnutí, aby skutečně došlo ke změně. Nakopnutí a několik cenných rad. Jdeme na ně. Novoroční předsevzetí nejsou nesmysl.

1. Zvol si reálný cíl

Absolutně neplatí, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Výhra je rozhodně fajn a na její příjemné následky se musíš zaměřit v prvé řadě. Je tedy potřeba si stanovit cíl, který budeš moci splnit – realistický cíl. Zhubnout dvacet kilo za měsíc není moc reálné a tím by se všechny snahy mohly lehce stát snadno promarněnými a stresujícími. Mířit vysoko je skvělé, ale bavit se u toho všeho je daleko lepší.

Vol si proto více malých cílů. Pokud se jedná o snížení váhy, tak se snaž toto přání rozkouskovat na vícero menších checkpointů. Například taková změna jídelníčku určitě nezaškodí a pozvolný (nikoli náhlý, byť to s novým rokem docela láká) přechod na lepší stravu je malým krokem, leč velmi efektivním

Daří se ti plnit novoroční předsevzetí? Pořiď si vhodného sparing partnera!
Zdroj: Victor Freitas/Pexels

2. Zajímej se o všechna pozitiva, ale i negativa

Přestat kouřit je zdravé a je to taky něco, co by svému tělu měl dopřát každý nespokojený kuřák, ale málokdo už pak zná ty negativní stránky nenadálé cigaretové abstinence – přibírá se po ní. Člověk totiž začíná pociťovat vůně a chutě – a všechno mu najednou „více chutná“. Chce toho hodně. Chuť na cigaretu přebíjí chuť na jídlo.

Je to taky důvod, proč by se mohlo toto novoroční předsevzetí velmi nepříjemně krýt právě s příslibem zhubnutí. Proto si dávej dobrý pozor a dobře se informuj o všech pozitivech i negativech.

3. Informace jsou základ

Žijeme v době internetu a kvalitní informace jsou polovina úspěchu. Pokud nesleduješ např. různé lifestylové weby, kam píší opravdoví fitness odborníci, tak se poraď s někým, kdo se v tomto oboru vyzná a dokáže ti pomoci. Není nic horšího, než dělat něco, o čem toho víš pramálo. Výsledek nikdy nebude tak efektivní a navíc to může být i nebezpečné.

Daří se ti plnit novoroční předsevzetí? Pořiď si vhodného sparing partnera!
Zdroj: Petr Kratochvil/PublicDomainPictures

4. Měj dobré vzory

Určitě máš ve svém okolí někoho, komu se novoroční předsevzetí podařilo splnit a už si na své zlozvyky ani nevzpomene. Pokud budeš chtít jeho kroky následovat, určitě ti rád pomůže. Když budeš mít pozitivní vzor v reálném životě, tak uvidíš, že velké změny nejsou jen záležitostí reklam na hubnutí.

Pokud náhodou v tvém okolí není nikdo, kdo by byl úspěšným naplnitelem svého předsevzetí, nevadí. Buď tímto neoblomným frajerem právě ty! Zkus inspirovat ostatní. 

5. Nenech se zviklat

Po týdnech snah a velkolepých očekávání se i přes všechny rady zdá, že viditelný výsledek ne a ne přijít. Výřečný kamarád vedle tebe kouří, vypadá spokojeně a tvrdí, že stejně začneš taky? Novoroční nadívaná husa se na tebe spolu s nelichotivým množstvím knedlíků se na tebe z talíře jen směje? Nikým a ničím se nenech zviklat. Dobře víš, že nechceš. Už jen tím rozhodnutím něco změnit se ti tvé podvědomí snaží naznačit, že právě v tomto stavu ti nebylo dobře. Změny jsou vždycky skvělé a uvidíš, že trpělivost a vytrvalost přináší kýžené růže.

6. Bav se u toho

Ať už jsi ve fitku, v práci, ve škole, na ulici, doma nebo třeba na horách, vždycky se svými novoročními předsevzetími bav. Bav se tím, že je vůbec plníš, protože mnozí je vzdávají ještě předtím. Bav se úspěchy, bav se zaškobrtnutími a nikdy v tom nebuď sám – a to i když zrovna nebudeš mít kolem sebe své přátele. S oblíbenou hudbou totiž člověk nemůže být nikdy sám. Jenže i hudbu je potřeba si umět vychutnat – k tomu je potřeba dobrý reproduktor.

Crater 1 patří do generace kvalitních outdoorových reproduktorů řady Orava Crater. Jeho praktický design zaručí, že tě nikdy nezklame na žádném místě, i při zdolávání těch nejtěžších výzev. Kompaktní velikost, která se vejde všude, navíc nemá vliv na výkon: ten je u tohoto reproduktoru 10W a vyznačuje se překvapivě hutným a čistým zvukem se silnými basy. Silné basy znamená silné odhodlání. A silné odhodlání, to jsou i silné novoroční výzvy.

Daří se ti plnit novoroční předsevzetí? Pořiď si vhodného sparing partnera!

Reproduktor Orava Crater 1 umožňuje osmihodinový intenzivní poslech bez jakékoliv kabeláže – je totiž bluetoothový. Ke svému zařízení ho připojíš jedním jediným dotykem. Bavit se svými cíli se tak můžeš opravdu na každém místě. hodně štěstí! 

Pokud tě reproduktory řady Orava Crater zaujaly, navštiv stránky http://oravaspeakers.cz/ pro více informací.

Domů
Sdílet
Diskuse