Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2018 11:30
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Po rasistickém skandálu H&M má problém ASOS. Prodávají choker, který si podle mnohých dělá legraci ze sebevraždy

MÓDA
Uložit Uložené

Problémy hlavních představitelů rychlé módy neustávají.

Určitě jsi zachytil nedávný problém řetězce H&M, kterému se podařilo způsobit pořádný rasistický skandál, když malého černouška oblékl do mikiny s nápisem: „Coolest Monkey In The Jungle“, což v kombinaci s tmavší pletí chlapce nevytváří právě nejlepší dojem.

Všechno se vymklo z rukou a lidé dokonce zničili několik H&M prodejen jako vyjádření nesouhlasu se zmíněnou kampaní. Podobné problémy se však občas podaří mnohým obchodním řetězcům. Další má na svědomí fast-fashion řetězec ASOS.

Ten se pokoušel prodat latexový červený choker podobný opasku, s čímž by nebyl žádný problém, kdyby fotografie modelky nepřipomínala oběšenou dívku. Vše však jen znásobuje to, že modelka má oblečené tričko s nápisem „Hanger“, což opravdu nevytváří dojem nevinné náhody.

Na ASOS se už vyvalilo pořádné množství nenávisti a lidé vše považují za nechutné, plné nenávisti a dokonce se rozhořčují i nad cenou výrobku, která dosahuje 51 eur. Produkt byl již z e-shopu stažen.

Po rasistickém skandálu H&M má problém ASOS. Prodávají choker, který si podle mnohých dělá legraci ze sebevraždy
Po rasistickém skandálu H&M má problém ASOS. Prodávají choker, který si podle mnohých dělá legraci ze sebevraždy Zdroj: ASOS
Domů
Sdílet
Diskuse