Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2018 14:35
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

4. série Peaky Blinders zbourala hned několik rekordů. Seriál se stal nejsledovanějším projektem stanice BBC Two

FILMY A SERIÁLY PEAKY BLINDERS
Uložit Uložené

A aby toho nebylo málo, nejnovější série zabojuje i o ceny Irské filmové a televizní akademie. A to rovnou v pěti kategoriích.

Jak již mnozí seriáloví fanoušci velmi dobře vědí, čtvrtá série oblíbeného britského seriálu Peaky Blinders se nedávno dostala do svého závěru. A že jsme si v průběhu šesti nových epizod mohli opět vychutnat jednu úžasnou televizní jízdu se vším, co k ní patří, o tom jste se mohli přesvědčit například i v naší nadšené mini recenzi.

Několik z vás proto dozajista potěší i skvělá novinka ohledně sledovanosti seriálu. V pořadí čtvrtá série totiž dosáhla krásnou průměrnou sledovanost 3,3 milionu diváků, díky čemuž se stal seriál tím nejsledovanějším v rámci stanice BBC Two. No a aby toho nebylo málo, tak finálová část s 3,6 milionu zase kraluje na postu nejsledovanější samostatné epizody.

4. série Peaky Blinders zbourala hned několik rekordů. Seriál se stal nejsledovanějším projektem stanice BBC Two
Zdroj: BBC Two

Pro srovnání, sledovanosti předchozích sérií se v průměru pohybovaly na úrovni 2,4 milionu, 2,2 milionu a 2,4 milionu diváků. Rekordy v souvislosti s diváckým zájmem ale rozhodně nekončíme.

Seriál dokonce získal celkem pět nominací na ceny Irské filmové a televizní akademie, a to v kategoriích pro nejlepšího herce v hlavní roli (Cillian Murphy), nejlepšího režiséra (David Caffrey), nejlepší herečku ve vedlejší roli (Charlie Murphy), nejlepší střih (Dermot Diskin) či nejlepší kameru (Cathal Watters).

Doporučeno
Proč všichni milujeme Cilliana Murphyho? Proč všichni milujeme Cilliana Murphyho? 1. srpna 2023 15:15

Pokud chcete sledovat samotný ceremoniál a zjistit, jak budou ceny rozdány, tak vězte, že akce proběhne 15. února v Dublinu. Páté série Peak Blinders se kvůli vytíženosti tvůrců a zároveň vynikajícího scenáristy Stevena Knighta nedočkáme dříve než na jaře 2019.

4. série Peaky Blinders zbourala hned několik rekordů. Seriál se stal nejsledovanějším projektem stanice BBC Two
Zdroj: BBC Two
Domů
Sdílet
Diskuse