Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2018 16:58
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Stovky žen na internetu pózují nahé, aby protestovaly proti vraždě mladé Rusky. Bývalý přítel ji zabil kvůli provokativním fotkám

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rusko začalo bojovat proti hloupým standardům.

Ruském nedávno otřásla brutální vražda mladé ženy, kterou zabil její vlastní bývalý přítel. Teprve 19letá Tatiana Strakhova zemřela poté, co ji její stejně starý bývalý přítel Artyom Iskhakov napadl a znásilnil. Iskhakov nejdříve svou bývalou přítelkyni zavraždil, načež ji ještě znásilnil po smrti a nakonec sám spáchal sebevraždu.

I když o přesných důvodech jednání mladého muže můžeme pouze polemizovat, na sociálních sítích se objevily informace o tom, že Tatiana svého bývalého přítele vyprovokovala tím, že na internet přidávala provokativní a lechtivé fotografie. Ruští uživatelé na sociálních sítích začali proti šíření podobných argumentů bojovat a stovky žen se rovnou rozhodly zapojit do protestní kampaně. Na internet přidávají svá obnažená těla na fotografiích.

Vedle fotografií se objevuje i hashtag #NoReasonToKill, pomocí kterého se lidé snaží ukázat, že přidávání provokativních fotografií, odvážnější oblékání či neobvyklá image v žádném případě nemohou ospravedlnit vraždu či znásilnění.

Příspěvek sdílel uživatel @idimsk,

Domů
Sdílet
Diskuse