Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2018 20:39
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Na festivalu ošklivých lidí se setkávají osoby, které chtějí upravit definici krásy. Ukazují, že se nesmíme brát příliš vážně

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Maličká italská vesnička hostí festival každý rok.

Definici krásy bys na světě hledal jen velmi těžko, protože každý člověk vnímá její koncept rozdílně. Lidé si o sobě sice mohou myslet, že jsou krásní, ale jakýkoliv člověk okolo nich je může vnímat jako ošklivé a nejde přitom pouze o vnější a estetickou krásu. Své o tom vědí i členové organizace s názvem World Association of Ugly People, čili v překladu Světová asociace ošklivých lidí.

Organizace byla založena už v roce 1879 a rychle nabrala satirickou atmosféru, protože její členové by samozřejmě v mnoha případech nebyli společností považováni za ošklivé, ale na vnější kráse nezáleží. Asociace se snaží upravit obecně zažitý předpoklad o tom, co lidé vnímají jako krásné a co na druhé straně odsuzují, a tak se pravidelně stovky z nich setkávají ve zmiňované vesničce Piobbico, kde se koná festival ošklivých lidí. V současnosti má asociace více než 30 tisíc členů po celé planetě a řídí se myšlenkou, aby se člověk nebral příliš vážně.

Vždy je třeba si zažertoval na vlastní účet, o čemž se snaží prostřednictvím mnoha setkání a diskusí přesvědčit stále více lidí. Na srazu s cizími lidmi každého ujišťují, že nemusí upadat do zoufalství, protože si zatím nedokázali najít svého životního partnera, ale uznávají, že existují i případy, kdy ujišťování nepomáhá.

Domů
Sdílet
Diskuse