Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2018 9:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Jako vejce vejci: Svědkyně nakreslila vtipný portrét zloděje, policie ho ihned poznala

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Policie našla pachatele podle vtipného, avšak překvapivě trefného obrázku.

Případ z amerického Lancasteru ve státě Pensylvánie dokazuje, že člověk nemusí být zrovna nadaným kreslířem, aby policii pomohl s identifikací zločince. Vše se odehrálo koncem ledna, kdy došlo na zdejším farmářském trhu ke krádeži neupřesněného finančního obnosu. Pachatel se vydával za jednoho z prodejců a z místa činu se svým lupem rychle zmizel, to však ještě netušil, jak snadné bude odhalit jeho totožnost.

Policie se po nahlášení krádeže obrátila na skupinu svědků, kteří podezřelého muže zahlédli, a z jejich výslechu vyplynulo, že se jedná o třiceti až čtyřicetiletého muže vysokého asi 160 centimetrů se špičatou bradou a širokými lícními kostmi. Nicméně poté, co se jedna ze svědkyň chopila tužky a papíru, bylo vymalováno.

Přestože totiž ženina kresba údajného pachatele na první pohled působí nanejvýš úsměvně, jednomu z vyšetřovatelů ihned vytanulo na mysli jméno muže, o kterého by se mohlo jednat. Policie tak následně z databáze vylovila fotografii onoho podezřelého a když se na ni svědkyně podívala, muže okamžitě poznala.

Jedná se o čtyřiačtyřicetiletého bezdomovce jménem Hung Phuoc Nguyena a v současné době po něm lancasterská policie již pátrá

Domů
Sdílet
Diskuse